Rolf Edmund Lund"/>

– PR-agenter for black metal

Alta-artist Jan Arild Sørnes mener Alta KrF gir black metal-bandet Troll PR i bøtter og spann.
kultur

– Partiet har gått rett i fella. De har latt seg provosere av tekster ment for å provosere, blant annet for å få nyttig drahjelp kommersielt, sier Sørnes til Altaposten.

Historien gjentar seg

Selv befinner Sørnes seg innenfor soul- og bluessjangeren, en trygg arena i de fleste henseender. Men han kan ikke la være å minne om at selv Eagles ble kalt for djeveldyrkere under sine velmaktsdager på 70-tallet.

– Kristne politikere og organisasjoner bidrar sterkt til å hype opp artister de misliker. Historien gjentar seg, ikke minst når det gjelder norsk black metal, sier Sørnes.

Tekstene oppfattes ikke

Han var selv til stede på konserten til Betablokk som spiller veldig mørk og tung musikk.

– Disse bandene er ofte veldig god å spille. Det morsomme er imidlertid at både Betablokk og Troll har tekster som nesten er umulig å fange opp live. Man må være dedikerte fans for å få med seg innholdet, fordi vokalistene synger med ekstremt dyp stemme. Det er neppe mange i KrF som er dedikerte fans, tipper Sørnes.

Han tror ikke politikerne bør bekymre seg nevneverdig for showpreget melodrama. Det oppfattes som akkurat det, sier Sørnes.

– Fantastisk ungdomsarbeid

Han finner det fullstendig meningsløst å anmelde bandet og Aronnesrocken, spesielt i forhold til verden rundt oss som tolererer mangfoldet i uttrykk.

– Jeg tror politikerne heller bør se hvilken fantastisk jobb Aronnesrocken gjør for ungdommen i byen. Her handler det virkelig om viktig forebyggende arbeid som er utviklende for byen, sier Sørnes.

Han synes det er trist om politikerne i det hele tatt er inne på tanken om å avskjære festivalen for penger.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur