Lars Richard Olsen"/>

– Deilig å få det ut

Håvard Pedersen fra Norwegian Beatles slipper solodebuten 1. september.
kultur

Det er over ett år siden Altaposten fortalte at Håvard Pedersen skulle gi ut soloplate. Nå er slippdatoen endelig klar, og 1. september kan du hente debuten fra butikken.

Plata inneholder nye og gamle låter, spilt inn i Alta lydstudio med Kjetil Linnes som produsent.

– Det blir deilig å få det ut. Noen låter er 10 år gamle, og en tekst er vel dobbelt så gammel fra da jeg bare var guttunge, sier Pedersen.

Med seg har han et kobbel av gjestemusikere, deriblant Europe-gitarist John Norum.

– Jeg er fremdeles himmelfallen. Han spilte ikke én tone feil.

Også med er Kai Somby, Petter Carlsen, Kai Skimelid, Kjetil Linnes, Ronni Le Tekrø, Wenche Hætta og flere. Carlsen synger på to av låtene, deriblant en tung Pussycats cover med «Just A Little Teardrop».

Takker Linnes

– Det er en tung Metallica-versjon som ble skikkelig bra, sier Pedersen.

Ved siden av denne coverlåta blir det også plass til Thin Lizzy. Ikke mange blir overrasket over at Norwegian Beatles-gitaristen har med et spor fra Liverpool-bandet. Pedersen har valgt ut «While My Guitar Gently Weeps» hvor det også er plass til en utvidet solo.

Gitaristen er glad for at han valgte Kjetil Linnes som produsent. Gjennom prosessen oppdaget Pedersen at opptakene ble best når de skjedde spontant.

– Han fortjener en stor takk. Noe av det som er på plata ble fanget opp uten at jeg var klar over at han gjorde opptak. Man har en tendens til å jobbe for mye og overprodusere.

Nøytrale forventninger

Å spille inn hos Ronni Le Tekrø var også en opplevelse.

– Han er en skikkelig kunstnertype og har en fantastisk stemme. Han spiller gitar og solo på en ganske heavy låt som Kai Somby skal synge på. Det siste er det eneste som gjenstår av innspillinger.

Pedersen holder forventningene nøytrale når det gjelder mottakelsen blant publikum og radiostasjoner.

– Det går gå som det går. Hvis det blir godt mottatt er det bra. Jeg har ikke noe imot å bli spilt døgnet rundt på P4. Hvis ikke har jeg endelig fått gitt ut plate i løpet av mitt unge liv.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur