Rolf Edmund Lund"/>

Gamle glamhelter til bluesfestivalen

De gamle glamrock-heltene Slade fra England kommer til Alta Soul & Bluesfestival til sommeren.

  Foto: Rolf Edmund Lund

kultur

Ikke nok med det, ytterligere fem band og artister er klare for festivalen, som i år blir arrangert fra 3. til 6. juni i Alta sentrum. Blant disse er ett av de mest populære norske rockebandene C.C. Cowboys.

– Vi legger ut billettene allerede på mandag på Puskas. Selvfølgelig har vi et ønske om at festivalbilletter er en alternativ julegave for musikkelskere, sier Stig Anton Eliassen i Alta Soul & Bluesfestival til Altaposten. Han forteller at festivalen har flere trekkplastre på blokka, blant annet tre renskårne bluesband.

– Det er nødvendig med noen artister som trekker folk ved siden av soulen og bluesen som vi rendyrker, sier Eliassen, de senere år også kjent for å dra i gang den mer folkelige «Høstsprell» på Kvenvikmoen som har vært en gedigen suksess.

My Oh My

Slade hadde sin storhetstid på 1970-tallet, men var også høyt elsket på 1980-tallet, ikke minst i Alta der powerballaden «My Oh My» runget på utestedene. Wolverhampton-bandets opprinnelige røtter var på glam-scenen der de utmerket seg med et fargerikt sceneshow, humør og stor allsang-faktor, som rent kommersielt konkurrerte ut størrelser som Sweet og Marc Boland. Av de eldste låtene er nok «Merry Xmas Everybody» fra 1973 mest kjent. Låten som spilles mest på radio den dag i dag er nok «Far Far Away» som dreier mer i retning pop. Frontfigur og vokalist Noddy Holder er ikke lengre med i troppen, men det er gitaristen Dave Hill.

Selv om det er noen år siden velmaktsdagene, er det grunn til å minne om at Slade var litt av en størrelse på 70-tallet. Fra 1971 til 1976 hadde bandet hele 17 topp 20-hits, derav seks 1. plasser. De solgte mer singler enn noen andre band i England dette tiåret.

– Vi hører at de i dag er like engasjerte og rockende glade for musikken, sier Eliassen, som gleder seg stort til å se gamle helter på hovedscenen i juni.

Ny vår

CC Cowboys er tilbake for fullt etter sitt comeback og er som før svært populære som live-band. Kombinasjonen av gamle slagere og en kritikerrost comeback-plate i fjor vinter bidrar til dette. Magnus Grønneberg og Agne Sæther er fortsatt med, mens den gamle Depress- og Mercury Motors-gitaristen Jørn Christensen har kommet inn. Bassist Per Vestaby er også av det trygge slaget med sin bakgrunn fra Veslefrikk, CanCan og Mercury Motors.

– Det er lenge siden «Blodsbrødre», men jeg tror definitivt CC Cowboys vil trekke publikum, sier Eliassen.

Seine kvelder

Han er i full jobb ved siden av festivalarbeidet, og legger ikke skjul på at det blir seine kvelder.

– I år hadde vi bestemt oss for å bli adskillig tidligere ferdig med programmet. Det har kostet en del arbeid, men jeg tror det er en fordel at folk får tidlig informasjon ettersom det skjer så mye over alt. Nå kan de ringe av datoene, sier Eliassen, glad for at de seks første artistene er på plass.

Andre artister som er klare:

Orbo And The Longshots

Ett av Norges ledende bluesband. Orbo stakk i fjor av med spellemannsprisen. De har tidligere delt scene med størrelser som Delbert McClinton og Tom Petty & The Heartbreakers. Den siste plata spilte de inn på den mye omtalte gitarhytta til Kurt Nilsen.

Tina Lie

En av Norges beste soulstemmer. Sjangeren er americana med tøff og rå stemme, samt gode musikere i ryggen.

Grainne Duffy

Irlands nye stjerneskudd innenfor blues og roots. Bare 26 år gammel fremstår hun med låtskrivertalent, stemme og lekkert gitarspill. Hun skal åpne sin Skandinavia-turne i Alta i juni. I fjor fikk hun sjansen på den prestisjetunge Glastonbury-festivalen. I fjor fikk hun sjansen på den prestisjetunge Glastonbury-festivalen.

Senjahopen

For de som har gjestet Buktafestivalen og fått med seg denne gjengen ble nok fans. Tøft show og tempolåter med reinhekla nordnorsk dialekt kan sjarmere de fleste.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur