Filmpris til Kristin Nicolaysen

Under den internasjonale filmfestivalen Northern Character, som ble avsluttet i Murmansk torsdag, vant Kristin Nicolaysen fra Alta førsteprisen i kategorien kulturprogram.
kultur

Filmen til Nicolaysen har tittelen «Alt mitt bærer jeg med meg», og handler om en kvinne fra Kazakhstan som flyktet til Hammerfest, og som bearbeider sine krigstraumer, drømmer og lengsler med musikk og poesi.

Mange priser til nord

NRK Troms og Finnmark vant tre priser. Hovedprisen i kategorien kulturprogram gikk til Knut Erik Jensen for filmen om Knut Hamsund, mens Elisabeth Brun vant klassen dokumentarer med filmen «Appearances are Deceptive». Bård Gudmund Hansen fikk tredjepris for filmen «Fortsatt heftig og Begeistret» om Berlevåg mannskor.

NRK Sami TV vant også tre priser. To for ungdomsprogrammet Gula, som Elle Marja Eira og Morten H. Pettersen står bak. Sami TV vant også kulturpris for programmet «Tre reinsdyr og en leilighet» av Wenche Marie Hætta.

Hilde Korsæth og Robert Stern fikk pris for filmen «Outdoor kindergarten: Back to the Nature».

Den svenske filmskaperen Gunilla Bresky vant festivalens Grand Prix for filmen om Dagmar Loe fra Berlevåg.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur