Even fikk kultur-prisen

Even Blomkvist og Tirpitz-museet Alta fikk i dag Alta kommunes kulturpris for 2005.
kultur

– Jeg er kjempeoverrasket og veldig beæret, sa Blomkvist like etter at nyheten ble kjent i formiddag.Juryen imponert

Tradisjonen tro sier ikke juryen noe om hvem det sto mellom til slutt. Men lederen utdyper gjerne hvor imponert de er over prisvinnerens stå-på-vilje.

– Det er utrolig hvor mye arbeid han har lagt ned. At han har klart å realisere dette museet er veldig imponerende, sier juryens leder Torfinn Reginiussen.

Even Blomkvist vil nå motta prisen som består av 20.000 sølvblanke rikskroner. Penger han ikke har råd til å bruke på seg selv.

– De går nok til museet. Der er det alltids noe å bruke dem på der, sier mannen som hadde 5500 mennesker innenfor dørene i Kåfjord i sommer.Mange har bidratt

44-åringen, som har samlet inn flere tusen krigseffekter gjennom de siste 25 årene, innrømmer at prisen betyr mye personlig.

– Dette er en stor anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned. Men det er ikke riktig at jeg har gjort alt alene. Dugnadsgjengen har vært stor. Men jeg skjønner at jeg får prisen ettersom det er jeg som står bak hele prosjektet, påpeker Blomkvist.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur