Stjal showet

Miriam H. Ålien og Anne Cath Vestly stjal på hver sin måte mye av showet under søndagens konsert.
kultur

I tre timer satt hele Norges forfatterdronning, Anne Cath Vestly, på første benk og klappet for musikerne i Oppstryk Finnmark. Etterpå var den 85-år unge damen så sliten av all hurlumheien at hun var nær ved å besvime. Men det gjorde hun ikke. I så fall måtte det ha vært av begeistring.

– Det dere har funnet på her er bare helt fantastisk. Jeg skulle ønske at alle barn i Norge kunne få oppleve det som disse barna får oppleve, sa Anne Cath Vestly med sin velkjente barnetimestemme.Hadde ikke ord

Om Miriam hadde hun bare godord å komme med.

– Miriam? Åh, Miriam. Nei, det kan jeg ikke få sagt, sa Anne Cath i et par sekunders påtatt målløshet, før hun fortsatte.

– Hun er bare helt fantastisk! Nydelig! Jeg skulle ønske du kunne spille solo hele tiden. Men det kan du jo ikke, spøkte forfatteren til sin nye venninne Miriam.Miriam på sin side syntes det var veldig artig at Anne Cath Vestly hadde tatt turen til Alta. Særlig ettersom det var på grunn av boka om Guro og fiolinen at Miriam selv begynte å spille fiolin.Elsker fjellene

Når Altaposten spurte Anne Cath om hun var stolt over å ha inspirert så mange barn til å begynne å spille fiolin, svarte hun at det nå slett ikke var hennes fortjeneste. Hun innrømmet likevel at det var en del mødre som brukte å ringe for å takke henne.Vestly har vært i Finnmark en gang tidligere. I 1945. Med en teatergruppe. Hun syntes det var storartet å være tilbake.

– Jeg elsker fjellene og menneskene her oppe, sukket hun henført.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur