Lars Richard Olsen"/>

Poppa påske i Kautokeino

Poppa Lars og Tungtvanns mindre kjente tredjemann kommer til årets påskefestival.

Poppa Lars og Jan Steigen (i bakgrunnen) er på vei til Kautokeino. Kommer Jørg-1 og?  Foto: Tom Skoglund

kultur

– Vi fikk en telefon fra Poppa Lars om det ikke var noe for han å gjøre i Kautokeino i påska. Det er det jo selvsagt, sier produsent Christina Hætta.

Harstadartisten som lagde beats i Tungtvann er ikke et ukjent fjes i Kautokeino.

– De spilte en av sine avskjedskonserter her. Også da tok de selv kontakt for å høre om det ikke var spillejobb under påskefestivalen.

Siden Tungtvann er lagt på hylla av Poppa Lars og kompani, er det derfor som soloartist DJen kommer til Kautokeino. Eller?

– Ba selv om jobben

Det lukter nemlig tungt av oldskool hip-hop når Hætta også røper at DJen tar med seg Jan Steigen. Han ble regnet som rapper nummer to da Tungtvann spilte konserter.

– De skal showe mellom konsertene torsdag og fredag i Bakteharji. Det blir opp til dem å holde liv i hallen når det skal rigges og den slangs, sier Hætta.

Festivalprodusenten er glad for at artistene selv ringer for å melde seg på påskefestivalen.

– Det viser at de har det bra. En festival ønsker alltid at artistene ønsker seg tilbake.

Gjenforening?

Så spørs det om det blir en uventet Tungtvann-gjenforening i Kautokeino. For med to tredjedeler av bandet til stedet, spørs det om ikke Jørg-1 også dukker opp. Vi vet allerede at Duolva Duottar skal spille flere ganger under årets festival, og de har hatt Jørg-1 med seg på turné tidligere i år. Med alle tre livemusikerne i samme rom, kan det bli vanskelig å holde seg unna platespilleren.

PS. Poppa Lars holder seg ikke helt ute av rampelyset etter fjorårets overraskende Tungtvann-død. Hver uke er han å høre i Lydverkets Elsk eller hat-panel.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur