Lars Richard Olsen"/>

Poppa påske i Kautokeino

Poppa Lars og Tungtvanns mindre kjente tredjemann kommer til årets påskefestival.

Poppa Lars og Jan Steigen (i bakgrunnen) er på vei til Kautokeino. Kommer Jørg-1 og?  Foto: Tom Skoglund

kultur

– Vi fikk en telefon fra Poppa Lars om det ikke var noe for han å gjøre i Kautokeino i påska. Det er det jo selvsagt, sier produsent Christina Hætta.

Harstadartisten som lagde beats i Tungtvann er ikke et ukjent fjes i Kautokeino.

– De spilte en av sine avskjedskonserter her. Også da tok de selv kontakt for å høre om det ikke var spillejobb under påskefestivalen.

Siden Tungtvann er lagt på hylla av Poppa Lars og kompani, er det derfor som soloartist DJen kommer til Kautokeino. Eller?

– Ba selv om jobben

Det lukter nemlig tungt av oldskool hip-hop når Hætta også røper at DJen tar med seg Jan Steigen. Han ble regnet som rapper nummer to da Tungtvann spilte konserter.

– De skal showe mellom konsertene torsdag og fredag i Bakteharji. Det blir opp til dem å holde liv i hallen når det skal rigges og den slangs, sier Hætta.

Festivalprodusenten er glad for at artistene selv ringer for å melde seg på påskefestivalen.

– Det viser at de har det bra. En festival ønsker alltid at artistene ønsker seg tilbake.

Gjenforening?

Så spørs det om det blir en uventet Tungtvann-gjenforening i Kautokeino. For med to tredjedeler av bandet til stedet, spørs det om ikke Jørg-1 også dukker opp. Vi vet allerede at Duolva Duottar skal spille flere ganger under årets festival, og de har hatt Jørg-1 med seg på turné tidligere i år. Med alle tre livemusikerne i samme rom, kan det bli vanskelig å holde seg unna platespilleren.

PS. Poppa Lars holder seg ikke helt ute av rampelyset etter fjorårets overraskende Tungtvann-død. Hver uke er han å høre i Lydverkets Elsk eller hat-panel.