Hans Petter Baarli som er gitarist og låtskriver i det norske rockebandet «Backstreet Girls» som gjester Alta i kveld, lover trøkk og full gass fra første tone.

– Til altaværingene kommer vi til å kjøre nye og gamle låter, så det blir en slags «best of-konsert». Vi ga ut en plate som heter «Death Before Compromise» i fjor og den kommer også til å bli behørig spilt fra. Så det kommer til å bli et voldsomt trøkk når vi entrer scenen,  sier Baarli som har har vært bandets gitarist siden 1984.

I fjor feiret «Backstreet Girls» 30-års jubileum. I år kom det en dokumentarfilm om bandet som heter «tilbake til Muotathal» som  hadde premiere i mai måned i år. Den handler kort fortalt om hvordan de lever som rockere og om en reise til  Muothathal i Sveits. En bygd med 3000 innbyggere som behandler bandet som rockeguder.

– Vi har fått litt mer vind i seilene etter at filmen kom ut, så vi har mye å gjøre for tiden. Generelt har vi vel en 60-70 jobber i året, sier Baarli.

Han sier bandet jobber konstant med å lage nye låter og at de derfor også kommer med nytt album neste år.

– Vi skal kanskje teste noen av dem under lydsjekken, men de er dessverre ikke ferdige så vi kan ikke spille noen av dem i kveld, sier Baarli som opplyser at han aldri blir lei av å spille live.

– Jeg har spilt i bandet i over 30 år og blir aldri lei. Det eneste jeg blir lei av, er at jeg blir ganske så sliten i fingrene etter hver jobb – for jeg gir alt hver eneste gang, ler Baarli på telefon før han tar flyet til Alta.