Fikk napp på første forsøk

Finnmarksartist rett inn på C-lista hos P3 og P1 med debutsingel.

FIKK PLATEKONTRAKT: Thomas Pettersen som har vært bosatt i Vadsø de siste syv årene, fikk platekontrakt på første forsøk. (Foto: Privat) 

kultur

Bodøværingen Thomas Pettersen (33), som har vært bosatt i Vadsø de siste syv årene, landet en platekontrakt med Oslo-labelen daWorks Records AS på første forsøk.

Nappet på få timer

Under aliaset Arcane Station ble hans debutsingel «Make Me a Bird» sluppet 16. januar, og den slo umiddelbart an hos de største norske radiostasjonene i Norge.

– Jeg sendte inn en demo av singelen senhøsten 2014 til et plateselskap, og det gikk bare noen timer før de viste interesse for låten. Utrolig gøy å få platekontrakt, og det er også ekstra gledelig at NRK med flere allerede har begynt å spille singelen jevnlig, sier Pettersen.

Masse på eteren

For på en knapp måned har singelen nemlig blitt C-listet hos både NRK P3- og P1, og den har allerede vært i fast rotasjon hos Sørlandets største radiokanal, Radio Sør, i tre uker. I tillegg spilles låten jevnt og trutt på Radio Ålesund, Radio Tønsberg, Radio Sandefjord, Radio Sandnes, Radio Horten, Radio Grenland, Radio Nordsjø, JærRadioen, Radio Kvinesdal, Radio Atlantic og satelittradiokanalen Radio Ludo.

– Låten har attpåtil blitt plukket opp av færøysk nasjonalradio, sier en fornøyd Pettersen.

Talentfull gjestevokal

Vokalist på låten er det 17 år gamle singer/songwriter-talentet Marianne Hekkilæ fra Vadsø. Hun er også medkomponist på singelen, som nå altså kan høres nærmest overalt for tiden.

– Hun synger fantastisk og kler melodien veldig bra, sier Pettersen.

På de kommende singlene vil det likevel være andre vokalister som synger på låtene.

– Litt av konseptet er å bruke forskjellige vokalister, slik at ingen enkeltstemmer definerer «soundet» på Arcane Station. Jeg er opptatt av å finne en helhet i uttrykket, som ikke er avhengig av en bestemt stemme, sier Pettersen.

Flere singler

For det stopper ikke med denne utgivelsen, som har fått en «flying» start. Han har nemlig blitt bedt av plateselskapet om å lage nye singler, som etterhvert skal bli til et helt album. På de kommende singlene vil det være forskjellige vokalister på hver låt.

– Jeg er småbarnsfar og har full jobb, så ting tar naturlig nok tid. Men med denne starten på det hele – med platekontrakt, og masse radiospilling, så blir det mye komponering i tiden som kommer, sier Pettersen, som til daglig jobber i Scene Finnmark.

Låten er den siste tiden også lagt ut på de digitale kanalene iTunes, Spotify og Wimp.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur