Garanterer julestemning

Alta musikkråd lover at alle som kommer på søndagens julekonsert, vil komme i rett stemning.

JULEMUSIKK I ALLE KLANGFARGER: Årets julekonsert går av stabelen søndag. Her ser du noen av de som medvirket under konserten i 2010. (Arkivfoto: Knut Klevstad) 

kultur

Tradisjonen tro så går  julekonserten for Altas mange kor og korps av  stabelen i Alta kultursal søndag. Leder i Alta musikkråd, May-Liss Thomassen, sier konserten også i år garantert vil bli utsolgt.

Full julestemning

– Det er mange som sier at det ikke blir julestemning før de har vært på denne konserten. Første konsert hadde vi i 1994 da kultursalen åpnet og det har i alle år vært full sal etter dette. Mange sier at vi aldri må slutte å arrangere denne tradisjonsrike konserten, og det lover vi, sier Thomassen.

I år som tidligere lover hun at du skal få nyte flotte julesanger både fra barnekor, blandakor, mannskor og korps – med og uten drill.

– Ettersom det alltid blir fullt, så bør man være tidlig ute med å kjøpe billett. Salget er nemlig allerede godt i gang. I tillegg til musikk i julens tegn, så byr vi også på kaffe og kaker i glassgata, lover Thomassen.

Juleoverraskelser

Også i år vil julekonserten by på flere overraskelser.

– Denne søndagen tar du rett og slett en pause fra julebaksten og etterpå er du full av julestemning, så stryking av juledukene går unna i en fei. Vi skal også dene gang by på flere nye ting, men hva det er, er strengt hemmelig og man må dukke opp for å se hva som skal skje, sier Thomassen lurt.

Nytt av året er at rullestolbrukere skal prioriteres i første rekke.

– Alle som bruker rullestol skal få de gode plassene fremst i salen i år, men de må si i fra i god tid, slik at vi får tilrettelagt for dette, påpeker Thomassen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur