Musikalsk poesi

Helt spesiell kveld på City Scene.

MAGISKE BOINE: Mari Boine sto for første gang på City scene fredag kveld. Det stappfulle lokalet var et perfekt møtested for både artist og publikum. (Foto: Lars Richard Olsen) 

5

Mari Boine

City Scene
Alta sami festival

250

Anmeldelse

Sammen med forfatter og poet Marion Palmer sørget Mari Boine for en helt spesiell kveld på City scene fredag.

Alta sami festival startet i går sitt musikkprogram på beste mulige måte. Dronningen av samisk musikk, Mari Boine, sørget for stinn brakke og rundt 250 tilhørere på City scene.

Låta Vuoi Vuoi Me fra plata Idjagiedas åpnet showet som ikke skulle bli en vanlig konsert med Mari Boine. Med på laget var denne kvelden var Marion Palmer fra Kvalsund som serverte morsomme, tankefulle og alltid stemningsfulle dikt til et lydhørt publikum.

Vi som er vant til Mari Boines ubønnhørlige driv og oppbygging av energi i konsert fikk denne gangen et rom for ettertanke og de skjøre stemninger. Vi likte diktene, men det var til tider vanskelig å slippe Boine og hennes glitrende musikere (Roger Ludvigsen og Gunnar Augland) til fordel for poesi og en annen enrgi.

Boine og publikum skapte fantastisk stemning denne kvelden hvor publikum først ble varmet opp av multitalentet Niilas Holmberg og musiker Roope Mäenpää. 23 år gamle Holmberg har allerede rukket å stå på Beaivvas-scenen og ga i 2009 ut diktsamlingen Som om jeg skulle sett meg selv. Den mørke stemmen og musikken traff oss imidlertid aldri der vi ville denne kvelden.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Anmeldelse