– Politiet provoserte aksjonistene

Onsdag kveld møttes miljøaktivisten Alfred Nilsen og sametingspresident Aili Keskitalo til samtale på Nasjonalbiblioteket.

AIfred Nilsen på Nasjonalbiblioteket onsdag kveld. I samtaleserien «Tiår for tiår » tar Nasjonalbiblioteket for seg store hendinger fra hvert tiår. Onsdag var det 70-tallet og altaaksjon som sto for tur. (Foto: Skjermdump / Nasjonalbiblioteket)  Foto: Skjermdump Nasjonalbiblioteket

kultur

Og ikke overraskende var samtaleemnet i Oslo denne kvelden Alta-aksjonen. Samtalen, som egentlig skulle finne sted sist mars, ble utsatt da koronapandemien slo inn over landet. Men onsdag kveld kunne den endelig gjennomføres med leder av Naturvernforbundet, Silje Ask, som ordstyrer, og med publikum i koronavennlig avstand i salen. Samtalen ble i tillegg streamet for de som ønsket å følge med over nett.