– Nå får du møte «Elsa»

Hyller vinteren i nord med spektakulært vintershow.

LOVER ACTIONSHOW: Årets produsent, Kaja Kristensen sier åpningsshowet kommer til å bli variert og eksplosivt. – Jeg har faktisk ingen nerver for alt gikk nemlig utrolig bra under generalprøvene i går kveld. (Foto: Reiulf Grønnevik)  Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Åpningsshowet til Borealis vinterfestival i kveld spenner over et variert vintertema.

Frie tøyler

– De siste årene har åpningen hatt en slags nummerfortelling, men i år skal det hele mer dreie seg om vinteren vår. Vår arbeidstittel har hele tiden vært «Alice in Winterland» og det betyr at ungdommene selv har fått frie tøyler til å fortelle og tolke hva vinteren i nord er og betyr for dem. Det kommer til å bli et veldig variert show, sier leder på ungdommens hus, Kaja Kristensen, som er regissør for det hele.

Hun lover at publikum skal få se et eksplosivt show, med pyroteknikker, dansenummer, levende musikk og masse action fra scenen.

– Totalt er det cirka 50 ungdommer som skal delta. De skal levere ulike innslag på årets scene, som jeg synes er helt utrolig flott –  med et stort stillas i bakgrunnen. Scenen er også litt høyere enn de foregående årene og i tillegg har vi laget et eget amfi, en slags oppoverbakke hvor publikum skal få stå, slik at flest mulig skal få se hva som skjer på scenen, sier hun.

Isdronning i showet

Hun påpeker at showet starter presis klokken18.30 i kveld, og ikke klokken 19.00  som har vært vanlig tidligere år.

– Alle ungdommene er fra 12 år til midten av 20-årene. De har øvd i lang tid og gleder seg selvsagt stort. En av tingene jeg kan røpe er at isdronningen Elsa fra filmen «Frost» også vil dukke opp, røper Kristensen.

Bestilte ny låt

Det er altajenta Maiken Elvemo, som er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, som skal ikle seg rollen som Elsa. Hun skal blant annet fremføre den store hitlåten fra Frost-filmen «Let it go».

– Hun har for anledningen oversatt teksten til nordnorsk. Jeg har også spesialbestilt en komposisjon av altabandet Àksu som skal spille sin nye låt som de har kalt «My Winter Wonderland». Mot slutten av showet skal vi også, i tradisjon tro, hylle alle kjørere som skal delta i årets Finnmarksløp som skal komme opp på scenen etter showet, avrunder årets produsent.