Gir inntektene til rause elever

Elever får inntektene fra veldedighetskonserten Klassisk Borealis.

UNGE HJELPERE: Vilde Aminda Heitmann Suhr, Silje Mikkelsen, Andreas Knudsen, Helene B. Graneng, Maria H.Haldorsen og Ingrid Opdahl som går 9. trinn på Sandfallet skole, er superfornøyd med at de får årets billettinntekter fra Klassisk Borealis. – Pengene skal vi bruke på flyktninger, eldre og psykisk utviklinghemmede, sier elevene.   Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Alle billett- og kafèinntektene går til elevene på 9. trinn på Sandfallet skole som har valgfaget «Innsats for andre». Jørn Iversen i Ishavskraft, som er en av primus motorene bak konserten, sier elevene har gjort og kommer til å gjøre en fantastisk flott innsats for flyktninger, asylsøkere, psykisk utviklingshemmede og de eldre i Alta. 

Aldri i tvil

Tidligere har prosjektene «Langpasning til Afrika» ved Marianne Hanssen og Romania-hjelpen ved Gunvor Kjelsberg fått billettinntektene. Iversen sier de aldri var i tvil om hvem som skulle å disse i år da de fikk vite om elevene på Sandfallet skole.

–  9. klasse ved Sandfallet Ungdomsskole har som valgfag valgt å gjøre innsats for andre i Alta. De har blant annet skapt aktiviteter for flyktninger og eldre, og har planer om mange aktiviteter som det vil koste penger å gjennomføre. Den innsatsen disse flotte ungdommene gjør på egen fritid har gledet våre hjerter og vi ønsker å bidra til at de kan gjennomføre mange av de planene de har fremover. Dette er et utrolig flott lokalt prosjekt som vi støtter fullt ut, sier Iversen.

Liker å hjelpe

Elevene som er Vilde Aminda Heitmann Suhr, Silje Mikkelsen, Andreas Knudsen, Helene B. Graneng, Maria H.Haldorsen og Ingrid Opdahl, sier de er veldig glade for at de får årets billettinntekter som de skal bruke til ulike hjelpeformål.

– Vi har besøkt flyktningmottaket i Bossekop flere ganger i skoletiden og på fritiden, og det er en utrolig herlig gjeng med mennesker. Vi har til nå samlet inn masse klær til dem og når vi nå får inntektene fra konserten, så får vi mulighet til å gjøre enda mer for dem, så det at vi er valgt ut til å få inntektene er helt fantastisk, sier Heitmann Suhr.

– Pengene skal vi bruke på flere områder. Ett av disse er å ta flyktningene med på tur til for eksempel slalåmbakken i Rafsbotn, eller en lengre skitur, slik at de også kan lære få litt om vår kultur. Kanskje kjøper vi inn noen akebrett og ski slik at de selv kan gå på ski når de har lyst, sier  Andreas Knudsen.

– Alle er mennesker

– Hva sier dere til de som er skeptiske til flyktninger og asylsøkere?

– Da er det bare å si en ting. Bli med og møt dem, etter det så vil du ikke være skeptisk lenger, for dette er flotte mennesker, akkurat som deg og meg. De er morsomme, snille og veldig artige å være sammen med, påpeker Ingrid Opdahl.

I tillegg skal elevene også gi noen av pengene til de eldre i Alta.

– Vi håper å ta med de eldre som bor på gamlehjem på museet. Kanskje kan de også lære oss noe om Altas historie når vi er der. En kinotur tror jeg også de hadde satt pris på. Flere ting som vi skal  bruke midlene på vil vi helt sikkert komme på underveis, sier elevene.

– Kvalitetsmusikk

Jørn Iversen sier de også i år håper katedralen bli fullsatt når konserten arrangeres  6. mars i Nordlyskatedralen.

– Vi følger tradisjonen med at veldedighetskonserten både skal være en arena med musikk av høy klasse og en arena der unge lovende artister fra Finnmark skal vise seg frem, sier Iversen.

Bygger bro

Årets artister er  Åge Kvalbein  (cello), Kristine Hansen Norgaren (perkusjon), Gjermund Johansen (klarinett), Margrethe Sara (trombone) og Ensemble Noor.

– Kvalbein er, som de fleste vet, en musiker av internasjonalt format, og blant landets mest kjente klassiske musikere. Han skal spille solo- og med Ensemble Noor for anledningen. Den røde tråden er som alltid, å bygge bro mellom unge talenter og profesjonelle musikere. De fleste i Alta vet også hvem Gjermund Johansen er. Han studerer musikk på konservatoriet i Tromsø og er brilliant på sitt instrument, og en kul fyr på scenen. Årets nykommer er Margrethe Sara som spiller trombone. Hun er en ung og lovende musiker som går første året på musikklinjen i Alta, lokker Iversen.

Klassisk Borealis arrangeres av Ishavskraft i samarbeid med Scene Finnmark.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur