Hedret med filmpris

Kristin Nicolaysen stakk av med pris i Russland.

SPILLEGLEDE PÅ FILM FIKK PRIS: Kristin Nicolaysen og Laila Kolostyak fikk i helgen pris for sin «feelgood»-film «Oppstryk Finnmark Con Amore» som handler om å dele spilleglede sammen.   Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Alta-regissøren fikk pris for filmen «Oppstryk Finnmark Con Amore som handler om de unge klassiske musikerne i nord.  Filmen handler kort fortalt om barn og unge i det profesjonelle i orkesteret Oppstryk Finnmark. Gjennom musikkgleden og leken krysses språk og grenser og i filmen får du bli med på orkestrets første reise til Russland

– En ære

Prisen fikk hun under den åttende internasjonale film- og TV-festivalen «Northern Character» som ble avsluttet i Murmansk lørdag kveld med festforestilling og prisutdelinger, som i år hadde 80 deltakere fra seks land.

– De viser over 100 ulike filmer på denne festivalen, så det er klart det stort og en ære. Filmen fikk 1. diplom i kategorien «kulturprogram», sier Kristin Nicolaysen, som har brukt fire  år på dokumentarfilmen.

Grenseløs glede

Oppstryk Finnmark samles i snitt to ganger i året. Målet med samlingene er å dyktiggjøre musikerne, men også å styrke samarbeidet i strykermiljøet i Finnmark og Murmansk fylke, samt skape en møteplass for regionens strykere.

– Med tanke på at det er litt kjøligere forhold rent politisk mellom Russland og Norge for tiden, så er det også flott at filmen fikk en pris. Filmen viser nemlig samhold på tvers av grensene med barn og unge som har stor glede av å spille sammen, sier Nicolaysen, som også fikk en filmpris under samme festival i 2009.

Flere visninger

Nå skal flere få se filmen. Første titt er om halvannen uke i Alta.

– Den skal vises under en fagdag for de ansatte på kulturskolen i Alta, samt flere i kommunen. Det skjer på Kuben, (gamle kinoen) – og ettersom den passer fint på festivaler, så jobber vi med å distribuere den ut til flere som kan være interessert. I mai måned skal den også vises på en filmfestival i Fredrikstad, sier Nicolaysen fornøyd.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur