Blueslegende klar for payback i nord

Bluesrockeren Walter Trout sto opp fra sykeleiet og takker nordnorske fans, blant annet i Alta.

TILBAKE: Walter Trout er tilbake etter sykdom og kommer til Nord-Norge i helga.  Foto: Roald Jungård

kultur

Blant sagnomsuste konsertopplevelser i byen, rangeres nok blueskvelden med Walter Trout på utestedet Kjellern høyt. I helga kommer han til Harstad og Tromsø, i stor takknemlighet etter at han såvidt unnslapp skjebnen. En livsnødvendig levertransplantasjon i fjor berget livet. Legene antok at han hadde maks tre dager igjen å leve da de omsider fikk tak i en matchende donor og fikk gjennomført operasjonen. Etter dette har fansen til Walter Trout selvfølgelig håpet på at han igjen skulle legge ut på turnéer i Europa og USA. Nå er han igang!

Ærlighet på ny plate

Turneen har selvfølgelig fått navnet I'm Back og han hadde den første skikkelige konserten under Frederikshavn Blues Festival hvor han spilte til en soleklar sekser på terningen. Et herlig driv gjennom hele konserten hvor tilhørerne selvfølgelig fikk høre fra hans siste plate «Battle Scars». En plate som forøvrig ligger høyt oppe på både salgs- og kritikerlister verden rundt.

Etter å ha fulgt Walters kamp mot døden gjennom bloggen til hans danske kone Marie, var det vanvittig sterkt for fansen å høre Walters egne ord om sin kamp mot døden på platen. Dønn ærlige tekster forteller om hvordan hans siste år virkelig har vært i bluesens farger og hvor han stirret døden i øynene flere ganger. Det er på det rene at det må ha gjort psykisk godt for Walter å skrive «av seg» alle tanker og frustrasjoner og ikke minst det å uttrykke sin kjærlighet til sin kone, sin famile, sin donator, legene og ikke minst kjærligheten til alle hans venner i bluesfamilien.

Innsamlingsaksjon

Kjærligheten til bluesfamilien er faktisk en av flere grunner til at han kommer til Nord-Norge i år. Da han ble alvorlig syk for ca. to år siden måtte han få inn penger for å ha råd til operasjonen. Det ble igangsatt innsamlingsaksjoner verden over, og til slutt kom det inn over 250.000 USD. I Nord-Norge ble det igangsatt både innsamlingsaksjoner og støttekonserter med nordnorske musikere. Tilsammen fikk de inn 5000 USD. Initiativtaker og konsertarrangør Finn-Ero Bustadmo-Bottolfsen fra Harstad hadde en klar melding til Walter da disse pengene ble overført: «Get your ass ready to come up North, and play for us again».

Walter Trout har gjestet Nord-Norge flere ganger tidligere. Han var med John Mayall's Bluesbreaker i Tromsø i 1988. Senere har han hatt flere minnerike konserter i blant annet Alta, Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Vennskap

At Walter Trout har Harstad og Tromsø på spilleplanen i Norge i år, er ikke bare for å takke for pengene. Det var på en av disse turene han kom i kontakt med Finn-Ero og hvor de så har utviklet et godt vennskap. Ett vennskap som har gjort at Finn-Ero faktisk har delt scene med Walter Trout flere ganger. Nå skjer det altså igjen. Publikummere i Harstad og Tromsø vil få høre både Finn-Ero, Pristine og selvfølgelig Walter Trout  i konsertene som er døpt «Celebration of Life».

Undertegnende hørte Walter Trout i Royal Albert Hall i juni hvor han deltok i hyllesten av den amerikanske musikklegenden og komponisten Lead Belly. Selv om det da var over ett år siden operasjonen, var Walter Trout fortsatt preget av sykdommen. Nå har det tilkommet noen tiltrengte kiloer og ekstra krefter på Walters kropp. Dette merket man tydelig i Frederikshavn. Her var snerten i gitarspillet og råheten i stemmen tilbake. Nå har også Walter med seg sitt eget band, med vanvittig groove i lydbildet. At Walter har med seg sin eldste sønn Jon på noen nummer på denne turneen, blir også spesielt. Far og sønn vartet opp med en gitarkamp hvor gitarsoloene overgikk hverandre.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur