Magne Ek"/>

David på scoringslisten

Tilskuerne fikk se en opplagt Emmanuel David i Tromsdalen torsdag.
Lokalt

En god Emmanuel David og en imponerende andre omgang sørget for at Alta IF fikk et absolutt godkjent resultat mot Skarp torsdag. Det sto hele 6-2 da dommeren blåste av kampen.

Alta IF fikk en god start på kampen i Tromsdalen da Thomas Andersen runder keeperen, blir felt og dommeren må blåse straffe. Jan Egil Brekke setter ballen midt på keeperen, men setter returen i mål.

Halvtimen senere har Aslak Sokki og Tor Magne Oppheim snudd kampen til fordel Skarp. Alta hadde flere store sjanser før pause, men klarte ikke å omsette dem i scoringer

Ingen god omgang av Alta-guttene som måtte gå i garderoben med et mål mindre enn vertene. Men der var det likevel ingen kjeft å få.

- Det nytter ikke å kjefte. Vi snakket helt rolig og ble enige om å hente fram det vi kan, sa trener Isak Ole Hætta til Radio Alta etter kampen.

Bedre etter pause

I andre omgang gjorde de akkurat det. Skarp var sjanseløse. Fire minutter ut i omgangen slår Jan Egil Brekke en perfekt corner. Inne i feltet henger Thomas Andersen høyest, han header i mål og utlikner til 2-2.

Emmanuel David kom inn på høyrekanten de siste 38 minuttene. Sju minutter senere markerte han seg for første gang da han slår et vakkert legg mot bakerste stolpe. Der kom Jan Tommy Haugli og sendte Alta i ledelsen 3-2.

Magnus Andersen var frampå med et langskudd få minutter senere. Ballen fyker inn ved stolpen og Alta gikk opp til 4-2.

Men da det gjensto 18 minutter var Emmanuel selv frampå. Han får ballen fem seks meter fra dødlinjen, finter en midtstopper ut i pølsekiosken og dundrer av et skudd som fyker i mål ved lengste stolpe. Fantastisk finte og ikke minst et fantastisk skudd.

- Han tør å utfordre og gjør uventede ting. Og scoringen var fantastisk fin, sa Hætta.

David sto også bak det sjette målet da han slo et pent legg som endte opp hos en iskald Magnus Andersen. Øksfjordingen tar seg god tid, plasserer ballen i mål og scorer sitt andre mål for dagen.

- Vi kunne nok enda scoret flere. Skarp ble sliten utover i omgangen og vi rullet over dem. Men 6-2 borte må være godt nok, sa Isak Ole Hætta.

Dermed topper Alta IF tabellen i 2. divisjon avdeling fire. Og det vil de i hvert fall gjøre til de andre lagene spiller sine kamper i helgen.

Kampfakta

Skarp - Alta 2-6 (2-1)

0-1 Jan Egil Brekke (5)

1-1 Aslak Sokki (20)

2-1 Tor Magne Oppheim (34)

2-2 Thomas Andersen (49)

3-2 Jan Tommy Haugli (59)

4-2 Magnus Andersen (61)

5-2 Emmanuel David (72)

6-2 Magnus Andersen (80)

Gult kort: Tor Magne Oppheim, Rune Brekke og Terje Opphaug, Skarp. Thomas Andersen og Per Arne Østgård, Alta

Dommer: Tom Gunnar Rasmussen, Fauske/Sprint