Jarle Mjøen"/>

Peker ikke ut sin etterfølger

Bjørn Odden forlater tronen i Alta Frp, men vil ikke krone noen ny konge.
Lokalt

- Jeg har respekt for partiet og den nominasjonsprosess som er i gang. Det er ikke opp til meg å peke ut noen ordførerkandidat, og jeg vil heller ikke legge noen føringer. Det vil ikke være riktig, mener Odden.

Claus eller Ronny

Mye tyder på at det blir en kamp mellom leder Ronny Berg, og Claus Jørstad - mannen som i flere valg har utfordret Bjørn Odden, men tapt alle nominasjonene.

- Mange tror nok at det er dårlig personkjemi mellom meg og Claus, men det er det ikke. En del av politikken er personkamp. Selv om vi har stått mot hverandre flere ganger mener jeg vi begge har opptrådt og taklet det profesjonelt. Claus er en dyktig politiker, klargjør Bjørn Odden.

Er klar

Leder i Alta Frp, Ronny Berg, ble i nominasjonskomitéens første forslag plassert på toppen av Frp-lista med Bjørn Odden på andreplass. Allerede da var det klart at Odden ikke ønsket å være ordførerkandidat. Claus Jørstad kom først på femteplass, bak både Ellinor Nilsen og Tanja Paulsen Romsdal.

- Når det nå er klart at Bjørn drar er det en helt ny situasjon. Mye tyder vel på at kampen vil stå mellom meg og Claus som toppkandidat. Skulle jeg få tilliten er jeg klar, men skulle Claus eller en annen bli foretrukket vil jeg stille meg hundre prosent bak vedkommende. Claus er en redelig og ordentlig politiker som jeg har stor respekt for, forsikrer Berg.

Felles kandidat

Han støtter også fullt opp om at ordførerkandidaten på borgerlig side ikke bør pekes ut før valget, men at partiene stiller med egne ordførerkandidater.

- Når det er sagt synes jeg det er naturlig at det største partiet i et slikt samarbeid får ordføreren. Det er å ta velgernes signal på alvor, men det må ikke komme i veien for at vi skal få til en politiske regimeskifte som mange i Alta har ventet på i 26 år, sier Ronny Berg.

Stort tap

Frp-lederen sier at han forstår avgjørelsen til Bjørn Odden selv om han på vegne av partiet og folk i Alta beklager den.

- Bjørn er en politiker som har satt sterke spor etter seg i Alta, og det er et tap for det politiske miljøet når han nå gir seg. Samtidig forstår jeg at han ønsker å nyte livet i noen år framover når han har muligheten.

Store politikere

Bjørn Odden vedgår at han setter pris på mange gode tilbakemeldinger.

- Jeg har gjort mange feil i politikken, og har ingen problemer med å innrømme dem. Samtidig er jeg stolt over at jeg både som menneske og politiker har latt meg engasjere og kjempet mot urettferdighet. Jeg vil også hevde at jeg er en ærlig politiker, sier Odden som selv peker på Høyres Søren Haraldstad og Venstres Trine Noodt som to av politikerne lokalt som har imponert han mest.