Lars Richard Olsen"/>

Rocket seg til rekord

Rekordbesøk, snille værguder og heidundrende musikk gjorde årets utgave av Midnattsrocken til en suksess.
Lokalt

Midnattsrocken er for mange et av sommerens must, og med festivalens voksende anseelse er det ikke vanskelig å forstå at flere og flere velger å legge turen innom Brennelvneset. Stian Eliassen, presseansvarlig for Midnattsrocken, forteller til Altaposten at hele 13.069 betalende tok turen til midnattsrocken.

Det var flere store navn som trakk publikum til festivalområdet. USA-bandet N.E.R.D. blir av festivalledelsen betegnet som den utvilsomt største bookingen i festivalens historie. Ellers kunne festivalen friste med blant annet D.D.E., Kent, DumDum Boys, D-A-D, Mari Boine og Queensrÿche. Et spredt og variert tilbud som så ut til å passe de fleste.

Fornøyde trøndere

D.D.E. har på sin hjemmeside skrytt av Midnattsrocken og skriver at de gjerne kommer tilbake et annet år. Bandet satt for øvrig standarden for årets festival da de torsdag satte publikumsrekord.

- Det har aldri vært så mange besøkende på en torsdag. Flere tusen var med på allsang, skriver midnattsrocken på sin hjemmeside.

For mange festivaldeltagere er det campen som er det store med Midnattsrocken. Det er ikke uten grunn at midnattsrocken blir kalt Nord-Norges Roskilde. Festivalen regner med at det var godt og vel 1.000 boenheter på festivalcampen i år. En snartur rundt på området vitnet om feststemte campere. Musikk og latter strømmet ut fra de mange boområdene, og det var ikke vanskelig å se at folk koset seg.

-Snille værguder

Noen hadde valgt å sette sitt særpreg på festivalen og gikk rundt fra camp til camp og spilte gitar i ekte trubadurånd. Andre hadde laget seg spesielle t-skjorter for anledningen. Ellers kunne man se fargerike innslag som plysjrosa cowboyhatter og hawaiiskjorter.

- Både festivalledelsen og artistene er kjempefornøyd med årets festival. I tillegg var værgudene ganske flinke med timingen, humrer Eliassen. Fredagen kunne festivalen bade seg i solskinn, mens lørdagsformiddag så det litt mer skummelt ut. Regnet øste ned over festivalområdet i flere timer før det endelig lyste opp på kveldningen. Regnet hadde ikke lagt noe demper på humøret til festivaldeltagerne da de krøp ut av teltene sine, og siste del av årets midnattsrock avsluttet minst like bra som den begynte.