Tapte i 12. time

Knapt ett minutt før full tid, banket Sandefjord den siste spikeren i Alta-kista.
Lokalt

Alta IF ble langt ifra noen kasteball i Sandefjord, til tross for at hjemmelaget skårte først og hadde en straffe som Vidar Nogva reddet mesterlig. Like etter at dommeren hadde blåst for andre omgang, sørget nemlig Martin Nordbye for balanse i regnskapet med en utlikning. Og da våknet de blågule. Sandefjord-forsvaret hadde mer enn nok å henge fingrene i. Alta IF hadde presset og produserte sjanser i kategorien " stor" på rekke og rad. Alta IF fikk også annullert et mål på tvilsomt vis.

Det så lenge ut til at det skulle bli poengdeling i Sandefjord, men like før full tid ble altaguttene hardt presset tilbake på banen. Innbytter Pekka reddet en Sandefjord-sjanse på målstreken og fikk beinet ballen ut til corner. Dessverre skulle det gå troll i ord i ordtaket "corner og mål". For på corneren, i det 89. minutt, puttet Sandefjord ballen bak Vidar Nogva og sørget for å frastjele Alta IF det ene poenget. Det hjalp lite at dommeren la til seks minutter og 45 sekunder. Det ble nok et bortetap i protokollen for Alta IF.

- Vi førte kampen meget godt i 2. omgang, og så fikk vi et surt mål i mot oss. Dessuten var det en smule hjemmedømming. Men det er slik fotball er, sier Kalle Tjader til Radio Alta, som beskriver 2. omgangen som årsbeste for Alta IF og lover skytetrening på Aronnes i dagene fremover.

Fyldig referat fra kampen med intervjuer og kampfakta presenteres i Altaposten på mandag.