Altaværing i fem uker – nr. 6 i korttrekninga

Steffen Nerdal hadde maks lakseflaks i BUL-hallen.

Bergenseren Steffen Nerdal fikk en pangstart på altalivet.

Lokalt

Mens andre fiskere står år etter år og krysser fingre og tær for at de skal leses opp som en av de 20 første, fikk Steffen Nerdal fra Bergen en sjokkopplevelse.

Fredag deltok han på sin første laksekorttrekning i BUL-hallen, etter å ha blitt oppfordret til å melde seg på av sjefen, Bjørn Tore Hagberg.

– Jeg visste dette var stort, men at det var så stort, ante jeg ikke, sier Nerdal, som var helt skjelven etter at ALI-leder Tor Erland Nilsen ropte opp hans navn som nummer seks i rekka.

Det betyr at kremdøgn i Mikkeli i juli var innen rekkevidde, og det var en fornøyd bergenser som sto med fiskekortet i hånda.

– Det er litt flaut å innrømme, men jeg har kun fått oppdrettslaks i garn tidligere. Jeg har aldri fått villaks, erkjenner Nerdal, som likevel er en ivrig sportsfisker. Men vanligvis er det havet eller fjellvann som gjelder.

Nerdal markerte i helga sin 30-årsdag, og fikk en knallstart på feiringen med døgnet i Mikkeli. I tillegg fikk han sitte på en av hundesledene i Finnmarksløpet lørdag på vei opp til Sorrisniva.

Det er bare fem uker siden Nerdal kom til Alta for å begynne i stillingen som markedssjef i Ascella, og han er ikke i tvil om at naturmulighetene har stor innvirkning på bolysta.

– Nå gleder jeg meg virkelig til sommeren, smiler Nerdal.

Se intervju fra laksekorttrekninga i vinduet øverst i artikkelen.