Følg russetiden på altaposten.no

Få unikt innblikk i russefeiringen med Mika og hennes russebil «Restplassen».

ANLEGGET PÅ PLASS: Torsdag setter Mika Hætta kursen for russetreff på Tryvann - i bil fra Alta. Bilen er ferdig, og anlegget koblet opp. Pappa er med som sjåfør. (Foto: Privat) 

MYE JOBB: Utallige timer er brukt på skruing og mekking for å få bilen klar. (Foto: Privat) 

Restplassen

Fra og med kommende tirsdag, kan du to dager i uka se webtv-serien «Restplassen» på altaposten.no. Her vil det bli et unikt innblikk i en heseblesende feiring. Torsdag setter Mika Hætta sammen med fem andre håpefulle russ kursen mot Oslo og Tryvann. Her skal de delta på et gigantisk russetreff.

– Vi gleder oss veldig, sier Mika, som har fått med seg pappa Jostein som sjåfør.

– Det ville vært kjedelig om bilen brøt sammen og vi sto alene i Sverige en plass, så det er en trygghet å ha han med, smiler 18-åringen.

Gir overskuddet til Kenya

Samtidig som Mika er klar for fest og moro i russtiden, så har den samfunnsengasjerte jenta ingen planer om å gjøre som en del russ i Oslo og Bærum som bruker hundretusener på feriringen. Mye har hun sikret seg gjennom sponsing, og hun ender faktisk opp med å ha penger til overs. De skal brukes til hjelpearbeid i Kenya. At hun kalte russebilen for «Restplassen», var fordi hun vil gi andre russ som ikke er tilknyttet en russebil muligheten til å være med bilen.

Her kan du se en teaser for serien!

– Jeg er opptatt av at alle skal få lov til å være i lag uten at vi skal være så opptatt av hvilken klasse folk går i. Det er sånn i Alta at vi har veldig mange gjenger, og jeg håper å kanskje bryte litt opp i det, sier Hætta.

Biltrøbbel

Over to og en halv måned har det tatt å få bilen godkjent. Det har vært mye skruing og jobbing for å komme i boks, men i dag kom godkjenningen på plass hos Statens vegvesen, og i morgen settes kursen sørover.

– Det har vært viktig å ha pappa og kjæresten min for å komme i mål. Og så har jeg mamma som syr og ordner interiør. Jeg hadde nok ikke kunnet gjort dette uten den familien jeg har. Men jeg går jo for gull, når jeg gjør dette må jeg gjøre det ordentlig, sier Mika.

Sendes to ganger i uken

På altaposten.no kan du se serien hver tirsdag og torsdag fra 29.4 og til feiringen er over i midten av mai.

– Dette blir et unikt innblikk i russetiden. Mange som skal være russ i fremtiden, eller husker tilbake på russetiden, lurer kanskje på hvordan dagens russ markerer dette, og de massive forberedelsene til denne feiringen. Det skal «Restplassen» gi et innblikk i. Mika har filmet mye selv, og må får dermed være med på dette på en annen måte, uten forstyrrende kamerateam, sier nettsjef i Altaposten, Arne Reginiussen.

Utforsk tema:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Restplassen