Mumbai slapp unna syklonen Nisarga

I siste stund svingte syklonen Nisarga og millionbyen Mumbai ble skånet for det verste uværet.

Innbyggere evakuerer et slumområde i millionbyen Mumbai i India. Byen merket godt til syklonen Nisarga, selv om stormsenteret endret kurs og traff lenger sør. Foto: AP/ Rajanish Kakade / NTB scanpix 

NTB utenriks

Minst 100.000 mennesker var blitt evakuert i delstatene Maharashtra og Gujarat før Nisarga nådde land. Men uværet skiftet kurs før det nådde Mumbai, som sammen med forstedene har over 20 millioner innbyggere. Byen opplevde likevel kraftig regn og vind onsdag ettermiddag, men det var ikke meldt om skadde eller døde.

Det verste uværet rammet 100 kilometer lenger sør i Maharashtra, nær byen Alibag, et populært feriested der blant andre Bollywood-stjerner og forretningsfolk har feriehus.

Myndighetene hadde på forhånd beordret butikker og fabrikker som kunne stå i syklonens vei, til å stenge. Fiskere ble bedt om å ikke ta seg til havs før uværet var over.

De nasjonale krisemyndighetene har også styrket beredskapen for å sikre at sykehusene har nok strømkapasitet.

Blant dem som ble evakuert i Mumbai var koronapasienter som var skrevet inn på et feltsykehus. Mumbai er hardt rammet av koronapandemien, med over 40.000 tilfeller. Koronapasienter var blant dem som ble evakuert i forkant av uværet.

Generalsekretær Bidisha Pillai for Redd Barna i India uttrykker bekymring for barns sikkerhet i forbindelse med syklonen.

– Vi frykter for barns sikkerhet i Mumbai og staten Maharashtra, hvor syklonen Nisarga er ventet onsdag. Mumbai står allerede overfor en helsekrise på grunn av koronaviruset. Om sykehus og klinikker blir skadd av syklonen, vil ikke byen kunne ivareta koronapasientene, sier han i en uttalelse.


(©NTB)