Medier: Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti

Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti. Han vil framover heller representere Republikanerne i Representantenes hus, melder flere amerikanske medier.

New Jersey-representanten i Representantenes hus, Jeff Van Drew, har sagt til sine nærmeste medarbeidere at han kommer til å bytte parti, fra Demokratene til Republikanerne, melder flere medier. Han skal også ha hatt et møte med president Donald Trump om saken. Foto: AP / NTB scanpix 

NTB utenriks

Det er blant andre Politico, New York Times og CNN som bringer nyheten på bakgrunn av opplysninger fra kilder lørdag.

Jeff Van Drew skal ha sagt til sine nærmeste medarbeidere at han ønsker å skifte parti.

Han har også diskutert partibyttet med president Donald Trump i Det hvite hus fredag, får nyhetsbyrået AP opplyst fra en kilde i Trump-administrasjonen.

– Wow, det ville vært stort. Alltid hørt at Jeff er veldig smart, skriver presidenten på Twitter.

Toppene i Representantenes hus skal være orientert om saken.

Van Drew er sterkt imot riksrettsprosess mot president Trump. Representanten fra New Jersey var en av bare to fra Demokratene som i oktober stemte imot å formalisere riksrettsprosessen. Han varslet tidligere denne måneden at han kom til å stemme imot alle punktene som Huset ønsker å tiltale Trump for, skriver CNN.

– Tusen takk for at du er ærlig, Jeff. Samtlige demokrater vet at du har rett, men i motsetning til deg har de ikke mot til å si det, skriver Trump.

Selv om Van Drew skulle skifte side, har Demokratene fortsatt flertall i Representantenes hus.

(©NTB)