Demonstrasjon mot politivold i Rio de Janeiro

Hundrevis av beboere i en av Rio de Janeiros største slumområder protesterte lørdag mot politivold etter at en åtteåring ble drept under en politioperasjon.

Beboere i et slumområde i Rio de Janeiro protesterer mot politivold etter at en åtte år gammel jente ble drept av en kule på avveie. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix 

NTB utenriks

Den åtte år gamle jenta Agatha Sales Félix ble truffet av en kule i favelaen Complexo do Alemão fredag da hun ifølge politiet kom i kryssild mellom politi og gjengmedlemmer.

Beboerne legger imidlertid skylden for hennes død på politiet og sier at det ikke var noen kryssild da hun ble truffet, bare én enkelt kule på avveie.

Ifølge myndighetenes versjon sto flere politimenn på et gatehjørne da de ble angrepet fra flere hold og deretter besvarte ilden. Ingen andre ble skadd eller pågrepet.

Mange legger skylden på guvernør Wilson Witzel for et voksende antall døde i forbindelse med politiets aksjoner i byens favelaer. Witzel er en nær alliert av den sterkt høyreorienterte presidenten Jair Bolsonaro.

(©NTB)