Politimann skjøt og drepte fem kollegaer i Afghanistan

En politimann drepte sine afghanske kollegaer mens de sov, ifølge en lokal tjenestemann. Noen timer senere ble elleve personer drept av en veibombe.
NTB utenriks

En lokal tjenestemann sier at politimannen torsdag kveld vendte riflen mot sine kollegaer på en utpost i provinsen Nangarhar øst i landet.

Videre forteller han at mannen som skjøt, skal ha samlet opp ofrenes våpen før han flyktet fra stedet.

Både IS og Taliban opererer i området, men ingen av dem har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Noen timer senere ble elleve personer fra samme familie drept av en veibombe i provinsen Logar, fem kvinner, fem barn og én mann. Familien skal ha vært på vei til et bryllup øst i landet, opplyser en lokal tjenestemann.

Afghanistan har det høyeste antallet mineofre i verden, som sammen med veibomber dreper eller sårer omkring 140 personer hver måned.

Siden slutten av Natos kampoppdrag i Afghanistan i 2014 har afghanske sikkerhetsstyrker slitt med å slå tilbake opprørerne i landet.

Tallet på drepte og sårede blant afghanske sikkerhetsstyrker er «sjokkerende høyt», ifølge en rapport fra USAs spesialrevisor for Afghanistan (SIGAR). i 2016 ble 6.785 politimenn og soldater drept og 11.777 såret, ifølge kilder i det amerikanske militæret.

(©NTB)