Clinton: – Kronprinsparet viktig for verden

Oslo (NTB): Det norske kronprinsparet er ikke bare viktig for Norge, men for hele verden, mener USAs tidligere president Bill Clinton. Tirsdag var han i audiens hos de to på Slottet.

USAs tidligere president Bill Clinton ble tirsdag mottatt i audiens på Slottet av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

NTB Innenriks

– De er et fantastisk par som gjør en flott jobb for landet sitt, og et enormt arbeid for verden, sa en begeistret Clinton til NTB etter audiensen tirsdag ettermiddag.

Han røpet at de tre i løpet av den timelange samtalen hadde drøftet situasjonen i Afrika, Latin-Amerika, og ikke minst på Haiti.

– De to har deltatt på konferansen Clinton Global Initiative flere ganger, og de bryr seg virkelig om hvordan Norge forholder seg til resten av verden og hvordan vi skal bygge en framtid sammen, mente Clinton.

Clinton var invitert til Norge av Norsk PostkodeLotteri, og skulle blant annet møte Høyre-leder Erna Solberg, Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande, i tillegg til representanter fra flere hjelpeorganisasjoner. (©NTB)