Norsk Tipping med rekordoverskudd

Hamar (NTB): Norsk Tippings overskudd nådde rekordhøyder i fjor med 4,2 milliarder kroner.
NTB Innenriks

– Vi kan allerede nå varsle om at overskuddet vårt blir større enn noen gang. Dette bør være gode nyheter for alle de frivillige organisasjonene som er avhengige av spillemidlene, Grasrotandelen og de andre overskuddsordningene fra Norsk Tipping, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid.

Rekordresultatet i fjor utgjør en økning på 250 millioner kroner, eller 6 prosent, fra 2013. Det økte overskuddet skyldes særlig lanseringen av de nye nettbaserte spillene, forteller Almlid.

– Tallene viser at Norsk Tipping lykkes godt med sitt samfunnsoppdrag. Grunnlaget er et regime for ansvarlig spill som skal sikre at spillvirksomheten ikke skaper sosiale problemer, sier Almlid videre.

Torsdag skal konsulentselskapet Rambøll Management Consulting overlevere en utredning om økonomiske konsekvenser av lisensordning for pengespill til kulturminister Thorhild Widvey (H). Rapporten er ventet å legge føringer for ny debatt om reguleringen av markedet. I et opprop til statsråden skriver 16 frivillige organisasjoner at de ikke ønsker innpass av utenlandske spillselskap i Norge. (©NTB)