Kripos gjennomfører undersøkelser etter mistenkelig dødsfall i Askim

Kripos er på stedet og gjennomfører undersøkelser etter at en mann i 40-årene ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag kveld.

En mann ble funnet død utenfor sin bolig i Askim søndag kveld. Politiet ser på dødsfallet som mistenkelig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix 

Kripos søkte med hund etter at en mann ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

NTB Innenriks

Mannen ble funnet livløs og ble erklært død etter kort tid. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning.

Mannens pårørende er varslet. Politiet mener omstendighetene rundt dødsfallet er uklart og har derfor satt i gang krimtekniske undersøkelser. Kripos bistår i dette arbeidet, og det brukes også politihunder.

Avhører vitner

Den avdøde skal obduseres, og politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt sier til NTB at hun håper obduksjonsrapporten vil være klar i løpet av uka. Sammen med de kriminaltekniske undersøkelsene blir denne viktig for å avgjøre om det har skjedd noe kriminelt.

Flere vitner skal avhøres, men Hemiø vil ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende.

– Vi undersøker nå om det kan være vitner som har informasjon av betydning for saken. Vi vil ta avhør av flest mulig eventuelle vitner, sier hun.

Bevæpnet politi

Politiet rykket ut til boligen søndag etter å ha fått melding om funnet av den livløse mannen.

Basert på meldingen valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut.

– Jeg kan ikke si mer om hvorfor, men politiet fant ut at det var riktig å være bevæpnet. Det var på bakgrunn av meldingen som kom inn, sier hun.


(©NTB)