Olympiatoppen og NFIF bryter med «Jays»

Oslo (NTB): Både Olympiatoppen og Norges Friidrettsforbund har brutt samarbeidet med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure fordi han promoterer et kontroversielt nettverksselskap, skriver Dagbladet.

Norges Friidrettsforbund og Olympiatoppen har brutt samarbeidet med sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, som promoterer et kontroversielt, amerikansk nettverksselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

NTB Sport

Ndure reklamerer for energidrikken «Verve», som det amerikanske selskapet Vemma markedsfører. Selskapet har ifølge Dagbladet en pyramidelignende struktur der medlemmer betaler for muligheten til å verve andre medlemmer.

Vemma er dømt for pyramidevirksomhet i Italia og etter markedsføringsloven i USA. Ndure reklamerer for energidrikken på sitt nettsted og i en reklamefilm som ble vist under en Vemma-konferanse i Wien i september.

– Vi har retningslinjer for hva slags produkter det kan reklameres for, og det Jays gjør er et brudd på disse retningslinjene. Vi har kommunisert dette til utøveren ved flere anledninger, sier medierådgiver Halvor Lea i Olympiatoppen, som bekrefter bruddet med Ndure.

– Olympiatoppen har ikke lenger noe faglig samarbeid med utøveren. Det skyldes denne saken, sier Lea.

Ifølge Lea må Ndure bryte avtalen med Vemma om han fortsatt skal motta stipend fra Olympiatoppen. (©NTB)