Ullvang 28 hundredeler fra OL-billett – Vold-brødrene nummer tre

Lars Magne Ullvang ble nummer tre i A-finalen på K1 1000 meter i OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn. Dermed ble det ikke OL-billett i denne omgang.

Lars Magne Ullvang var svært nær å sikre OL-billetten i Ungarn torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB 

Maria Virik (t.h) endte på 6.-plass i A-finalen på K1 500 meter i OL-kvalifiseringen i Szeged. Foto: Canoesport.ru / NTB 

Lars Magne Ullvang var svært nær å sikre OL-billetten i Ungarn torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB 

NTB Sport

Det ble det heller ikke for brødrene Eivind og Amund Vold i A-finalen på K2 1000 meter. De måtte vinne for å sikre OL-billetten i Szeged, men det gikk ikke.

Ullvang var nærmest å kunne sikre OL-plassen. Den norske padleren leverte en sterk sluttspurt, men det holdt akkurat ikke til å ta seg forbi franske Guillaume Burger, som ble nummer to.

Belgieren Artuur Peters ledet hele veien og vant finalen. Burger kom i mål 62 hundredels sekund bak ham, Ullvang ytterligere 28 hundredeler bak.

Fikk skryt

Landslagssjef Eirik Verås Larsen er imponert over Ullvangs prestasjon selv om det ikke holdt helt inn.

– Han kjørte et kjempebra løp. Han har blitt bedre og bedre her nede og truffet veldig godt med formen. Jeg skjønner ikke helt hvor franskmannen som tok fra ham OL-plassen, kom fra. Det var store favoritter bak der som ikke kvalifiserte seg, sier den tidligere OL-gullvinneren til NTB.

– Det er ekstremt surt når man blir nummer tre. Fem meter før mål hadde han OL-billetten i lomma, legger Larsen til.

Maria Virik klarte heller ikke å sikre OL-billetten i sin A-finale i K1 500 meter. Hun havnet tidlig bakpå og endte på 6.-plass i det tøffe feltet der Isabel Contreras (Spania) og Anamaria Govorcinovic (Kroatia) kvalifiserte seg for OL.

Virik var 1,99 sekund bak 2.-plass.

– Hun gjorde det vi hadde blitt enige om med å være tøffere i siste halvdel av løpet, men hun måtte betale litt for det. Hun har kjørt gode løp her nede og hevet seg siden i fjor. Det er selvfølgelig kjedelig at hun ikke klarte det, sier Larsen.

Nye sjanser

Torsdag kveld var brødrene Eivind og Amund Vold i aksjon i A-finalen på K2 1000 meter. De måtte vinne for å sikre OL-billetten i Szeged.

I mål var brødreduoen nummer tre. Den ungarske båten var sterkest og sikret seg plass i sommerens Tokyo-leker.

De padlerne som ikke blir klare for OL nå, får en ny sjanse i en global kvalifisering i russiske Bernaul i neste uke.

I Rio-OL i 2016 stilte Norge uten deltakere i padling for første gang siden 1960-tallet.(©NTB)