Norske Nguen irettesatt etter Floyd-hyllest

Tokmac Nguen har fått en skriftlig reaksjon fra det ungarske fotballforbundet for sin George Floyd-markering etter at nordmannen scoret i helgen.

Tokmac Nguen kom i fokus da han feiret sin scoring søndag for Ferencvaros med å hylle avdøde George Floyd. Foto: Zsolt Szigetvary / MTI / AP / NTB scanpix 

NTB Sport

Tirsdag gikk Det internasjonale forbundet (Fifa) ut og anmodet de nasjonale forbundene om å bruke sunn fornuft i sin reaksjon på at spillere har markert George Floyd-hendelsen ute på fotballbanen.

Nguen ble født i en flyktningleir i Kenya etter at foreldrene flyktet fra Sør-Sudan. Han er oppvokst i Norge. Da han utlignet til 1-1 for Ferencvaros mot Puskas Akademia søndag, viste han fram T-skjorten med «Justice for George Floyd».

Det ungarske fotballforbundet opplyste mandag at en lignende episode i framtiden vil medføre en straffereaksjon for hver enkelt hendelse. Slik reagerer Nguen på advarselen via sin Twitter-konto:

– Advarsel eller ikke, budskapet står fortsatt. Rettferdighet for George Floyd!

Ifølge avisen Nemzeti Sport var Nguen den beste spilleren i første del av den ungarske eliteserien denne sesongen. Han har scoret fire mål og har tre målgivende pasninger.

Nguen kom til Ferencvaros i februar i fjor etter flere sesonger i Strømsgodset.

(©NTB)