Mulig Søderlund-debut 14. juni – svensk fotball fikk klarsignal

Sveriges Allsvenskan i fotball kan starte opp med kamper fra 14. juni. Dermed får Alexander Søderlund snart sin første skikkelige kamp for Häcken.

Alexander Søderlund og hans Häcken nærmer seg sesongstart i Sverige. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

NTB Sport

Fredag kom bekreftelsen fra svenske myndigheter på det mange svenske aviser meldte torsdag: Avspark for seriesesongen på toppnivå for menn kan komme 14. juni, to dager før Norge går i gang.

Den øverste divisjonen for kvinner i Sverige ventes i spill to uker senere.

– Det blir tydelig hva som er viktig i menneskers hverdag. Jag har hørt et stort engasjement for idretten og ikke minst å få tilbake eliteidretten, sa idrettsminister Amanda Lind på et pressemøte fredag.

Svenskene valgte å utsette sesongåpningen 19. mars, men det var etter den en kortere periode lov å spille treningskamper. Det ble så stoppet. I Sverige har fotballen ventet lenger på en restart enn i Danmark og Norge. Den danske Superligaen tok til igjen torsdag.

I Norge sparkes Eliteserien i gang 16. juni. Fotballspillerne går en meget hektisk periode i møte. Kampprogrammet kommer til å være meget tett.

Det er ikke aktuelt med tilskuere på kampene i Sverige framover.

Kampoppsettet skal settes opp med det første. Dette gjøres av Sveriges fotballforbund og svenskenes utgave av Norsk Toppfotball, Svensk Elitfotboll.


(©NTB)