Langrennsstjernene blir sakte-TV – klare for rulleski minutt for minutt

2020-utgaven av Blink-festivalen tilpasses virussituasjonen. Blant annet skal det gås et 12 timer langt rulleskirenn som skal formidles minutt for minutt.

Arne Idland er klar med Blink-programmet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

NTB Sport

– Det er veldig fint for utøverne å få presset seg skikkelig, men sportslig sett er det jo ikke så viktig. Det viktigste er for de unge, at skiidretten synes og at vi ikke blir helt borte i alt som skjer nå, sier landslagssjef langrenn Espen Bjervig til NTB om at Blink-festivalen bli arrangert.

Det samme blir Toppidrettsveka, også den i sommer.

«Maraton»-konkurransen ble offentliggjort da arrangørene mandag presenterte planene for årets koronatilpassede utgave av arrangementet.

Det 12 timer lange rulleskirennet skal gås som en stafett med tremannslag. Startskuddet går klokken ni på morgenen søndag 9. august og avsluttes et halvt døgn senere.

Vinneren er det laget som klarer å tilbakelegge flest kilometer på tiden som er til rådighet.

Blink-festivalen flyttes i tillegg ut av sentrumsgatene i Sandnes som følge av virussituasjonen. Tre av fire konkurransedager legges til rulleskiløypene i Sandnes Arena.

Annerledes på alle måter

– Vanligvis er utgangspunktet for Blink-festivalen at vi trekker idretten inn der folk normalt er, inne i byen. Det gjør vi ikke i år. Nå flytter vi Blink ut av byen og opp i Sandnes Arena. Det er rett og slett fordi vi lever i den tiden vi lever i, sier Blink-sjef Arne Idland til NTB.

Han sier at årets arrangement blir annerledes på alle måter. Det blir blant annet ikke åpnet for publikum.

Arrangementet innledes med Lysebotn Opp torsdag 6. august. I utgangspunktet er det her lagt opp til enkeltstart.

Motbakkeanstrengelsen etterfølges av tre dager med renn i Sandnes Arena. Der legges det blant annet også opp til en supersprint i skiskyting.

100.000 tilskuere

Norgeseliten i både skiskyting og langrenn har meldt sin ankomst. Ifølge Idland skal ikke mindre enn sju landslag ligge på samling i Sandnes-området i forbindelse med festivalen.

Blink-festivalen har tidligere vært en publikumssuksess av de sjeldne. Under 2019-utgaven ble det anslått at 100.000 mennesker var innom arrangementet.

Tross tomme tribuner denne gangen er gleden stor over å få avviklet konkurranser.

– Jeg er kjempeglad over at vi kommer i gang med Blinkfestivalen og rulleski, sier langrennssjef Bjervig.

(©NTB)