NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

Fotballpresident Terje Svendsen under et pressetreff på Ullevaal stadion mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

NTB Sport

Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

– Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

– Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

En rekke av landslagsspillerne har uttrykt at de gjerne vil fortsette med svensken som landslagssjef. Det ønsker også NFF, men det har ikke vært konkrete forhandlinger. Det skyldes blant annet et travelt kampprogram.

– Denne høsten er det mange kvalifiseringskamper, så vi har ikke hatt noen realitetsforhandlinger. Men vi har sagt at vi bør ha avsluttet dialogen rundt årsskiftet. Det er egentlig veldig mye opp til Lars selv. Fra vår side er det klart at Lars er ønsket videre, men dialogen er ikke avsluttet, sier Svendsen til Nettavisen.

Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren.


(©NTB)