Lagerbäck imponert av spillerne som berget hjemmestatistikken

Lars Lagerbäck er fortsatt ubeseiret på hjemmebane som Norges landslagssjef i fotball. Den 13. kampen ga 1-1 mot Spania etter utligning på overtid.

Lars Lagerbäcks gode hjemmestatistikk som Norges landslagssjef var i fare lørdag, men nullen i tapskolonnen overlevde kampen mot Spania, og han kunne skryte av spillerne etterpå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

NTB Sport

– Det er nok den beste kampen vi har gjort, når vi tenker på motstanderens kvalitet. Bare i korte perioder hadde vi problemer. Det var fantastisk innsats av spillerne. Vi hadde kanskje ikke flere klare sjanser enn Spania, men vi hadde masse halvsjanser, sa han.

– Det var en kamp som kunne endt hvordan som helst. Spania kunne ha vunnet, men det kunne vi også.

Ikke bare er han fortsatt ubeseiret på Ullevaal (åtte seirer, fem uavgjorte), Norge stoppet Spanias rekke på 15 strake seirer i EM- og VM-kvalifisering. Forrige poengtap var 1-1 i Italia for tre år siden.

Skrøt av backene

– Jeg er fornøyd med det aller meste i dag. Det er noen få ting jeg er litt misfornøyd med, men jeg har full forståelse for at det ble slik, sa Lagerbäck.

– I pausen snakket vi om at vi skulle holde oppe kvaliteten på forsvarsspillet, og at vi skulle fortsette å få fram Omar (Elabdellaoui) og Haitam (Aleesami) så mye. Tanken var at de skulle inn bak Spanias sidebacker, eller trykke dem ned. Haitam og Omar var veldig gode i dag.

Da Norge fikk straffespark på overtid, var han mest opptatt av å roe ned alle på benken.

– Kanskje var det barnslig, for jeg tror ikke det ville påvirket Josh (King), men vi skal holde oss rolige på siden og ikke skape stressignaler med vårt kroppsspråk, sa han.

Det var grunn til stress, for med tap ville Norge vært nesten ute av dansen i kampen om 2.-plass i gruppen. Nå lever håpet igjen, selv om laget må ha mye hjelp.

Håper på hjelp

– Vi må konsentrere oss om våre kamper og vinne dem, og så må vi ha hjelp. Spania må slå Sverige tirsdag, og i november må vi håpe at Romania tar poeng fra dem. Det kan jo være at Sverige får det vanskelig i Romania om vi har greid å vinne der først, sa han.

– Det er klart vi skal være optimister. Jeg pleier å kalle meg selv realistisk optimist, så kan vi diskutere hvor stor sjansen virkelig er.

Håvard Nordtveit måtte ut etter en halvtime. Lagerbäck kunne ikke svare på hvordan midtstopperen ligger an foran tirsdagens kamp i Romania.

– Jeg vet bare at han fikk en smell i brystkassen. Jeg har ikke snakket med ham eller medisinerne. Det får vi ta i morgen.

(©NTB)