Ruuds overmann tapte finalen i St. Petersburg

Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg.

Daniil Medvedev (til v.) med trofeet etter å ha vunnet finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Casper Ruuds overmann Borna Coric (til h.) måtte nøye seg med trøstepremie etter finaletapet. Foto: Jelena Ignatjeva, AP / NTB scanpix 

NTB Sport

Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

– Jeg er veldig glad. Jeg pleier å skjule mine følelser, men i dag hadde jeg lyst til å skrike av glede, sa Medvedev etter å ha henrykket hjemmefansen.

Innendørsturneringen på hardcourt i St. Petersburg var den største av helgens tennisturneringer, men det var ikke den eneste. Jo-Wilfried Tsonga vant ATP-turneringen i Metz for fjerde gang ved å beseire Aljaz Bedene 6-7 (4-7), 7_6 (7-4), 6-3.

Den franske hjemmefavoritten vant turneringen også i 2011, 2012 og 2015. Totalt er han oppe i 18 titler, og han klatrer igjen inn blant topp 50.

– Jeg er stolt over å ha kommet tilbake. Det er ikke alltid lett etter alvorlige skader som krever operasjon, sa Tsonga.

Naomi Osaka feiret sin første turneringsseier siden Australian Open i januar da hun vant WTA-turneringen i fødebyen Osaka. Hun slo Anastasia Pavljutsjenkova 6-2, 6-3 i finalen og vant for første gang en turnering i hjemlandet Japan.

I Sør-Koreas hovedstad Seoul ble det tsjekkisk seier ved Karolina Muchova, som beseiret polske Magda Linette 6-1, 6-1.

Allerede lørdag kunne Sofia Kenin juble som vinner av WTA-turneringen i Guangzhou, Kina etter å ha slått Samantha Stosur i tre sett.


(©NTB)