Magne Ek"/>

Norgesmester Roger Dahl:

- Jeg har hatt lyst til å hoppe av et par ganger

Det spekuleres i at opp mot 2000 mennesker var møtt fram i gågata i Alta for å hylle en rørt norgesmester som har hatt noen tøffe dager.
Finnmarksløpet

- Det er helt utrolig at så mange hadde møtt fram, sa en lykkelig Roger Dahl etter innkomsten klokken 22.12 i kveld.

Hjemmehåpet satte alle konkurrenter på plass og vant 100-mila i årets Finnmarksløp.

Han har hatt tragiske opplevelser underveis i løpet, spesielt da en av hans hunder falt om og døde. Derfor var det en meget rørt norgesmester som ble hyllet av publikum.

- Det har vært knallhardt og jeg innrømmer at jeg et par ganger har hatt lyst til å hoppe av. Men jeg fikk et spark i ræva av handlerne og kom meg videre, sier han.

Og den siste etappen som skulle være en sjarmøretappe hadde vært hard.

- Kong Vinter kom med fokksnø og det ble mer gåfart enn løp. Heldigvis kom vinden mest bakfra

Nøyaktig hvor mye folk som var møtt fram er det ingen som vet, men pressesjef Trond Anton Andersen og NRKs Lars Monsen vurderte det til nærmere 2000 mennesker. Om det er rett eller ei vet ingen, men det som helt sikkert er at 200 meter av gågata var tett med folk og tribunene rundt målområdet var stappfulle.

Vant hytta

Da Sigrid Ekran kjørte i mål klokken 23.01 ble det samtidig klart at Dahl har vunnet Saltdalshytta til en verdi av over en halv million kroner. I tillegg kommer 63.000 i premiepenger, en ATV til 90.000 kroner og flere mindre gavepremier.

- Jeg har ikke tenkt på hytta i det hele tatt, men jeg hører dere sier at jeg har vunnet den, sa Dahl.

Sigrid Ekran startet litt rolig ut og klarte aldri å hente inn forspranget Dahl hadde opparbeidet seg på vei til Kirkenes. Men Ekran var godt fornøyd med andreplass.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å bli nummer to, sa hun.

Neste kjører som ventes i mål er Robert Sørlie som trolig vil være i Alta rundt klokken ett i natt.

På grunn av vedvarende feil med debattløsningen, som følge av tekniske endringer gjort hos Facebook, har vi valgt å skru av denne løsningen. Vi jobber med å få på plass et nytt debattsystem og beklager ulempene dette medfører for våre brukere.

Finnmarksløpet