Magne Ek"/>

Slutter på topp

Roger Dahl har bestemt seg for å trappe ned på hundekjøringen.
Finnmarksløpet

- Jeg kommer nok til å kjøre flere Finnmarksløp, men dette er siste året jeg kjører for å vinne, sier Roger Dahl like før han starter ut på den 133 kilometer lange sjarmøretappen fra Karasjok til Alta.

Om det blir seier slik det ser ut til før den siste etappen så slutter altså Mr. Finnmarksløpet mens han er på topp.

- Jeg skal satse på avl og håper at noen av mine unghunder på sikt kan bli vinnere av løpet, men sammen med andre kjørere. Når jeg eventuelt stiller til start igjen så er det med tanke på gi disse hundene erfaring, sier han.

Men det skjer ikke neste år.

- Da skal jeg være handler for superhandleren min i år, Trine Lyrek. Vi avtalte at dersom hun var min handler i år skal jeg være hennes handler neste år.

Dahl starter ut fra Karasjok klokken 10.20, én time og 51 minutter før Sigrid Ekran.

- Skal hun ta meg igjen så må det skje noe med meg eller hundene mine underveis. Går alt greit så er avstanden for stor, sier han uten å ta seieren på forskudd.

- Jeg tenker ikke på at jeg skal vinne før jeg kjører over målstreken i kveld. Men da skal jeg juble om jeg er den første over mål, avslutter han.

Gasser mot Jotka

Roger Dahl har begynt på de siste etappene mot Jotka og Alta. Han startet ut fra Karasjok klokkeen 10.20.

Hvis alt går som det skal, så er første spann ventet inn til målgang i kveld.

Følg løperne live her!Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Finnmarksløpet