Magne Ek"/>

Klar for andre runde

Alta IF fikk motstand, men tok seg greit videre til andre runde i cupen.

Svein Ove Thomassen tok straffesparket og sendte Alta i ledelse i Lyngen. 

Alta IF fotball

Alta IF møtte 3. divisjonslaget Lyngen/Karnes i første runde i cupen og kom ut av det med seier 3-1 på bortebane.

Til pause ledet Alta 2-0 etter scoringer av Svein Ove Thomassen og Magnus Nikolaisen. Førstnevnte satte inn et straffespark etter 21 minutter, mens Nikolaisen doblet ledelsen tre minutter senere.

Men vertene fikk en god start på andre omgang da Øyvind Garfjell fyrte av et langskudd og reduserte til 1-2 bare fire minutter etter pause.

Magnus Nikolaisen var alene med L/K-keeperen vel en halv time ut i andre omgang, men satte ballen utenfor. Ti minutter før slutt lyktes han derimot for andre gang for dagen og sendte Alta opp i 3-1-ledelse.

- Vi visste det kom til å bli en knokkelkamp, så det viktigste var å gå videre. Vi hadde bra kontroll på kampen, men de har noen kvikke spillere på topp og var ganske farlige på enkelte overganger. Men vi ser at flere lag har slitt i dag så det viktigste for oss er at vi er videre i cupen, sier Altas assistenttrener Rune Repvik.

Tippeligalaget Sogndal gikk på 3-0-tap borte mot 3. divisjonslaget Florø, mens Sandnes Ulf er ute av cupen etter tap mot Staal Jørpeland som også spiller i 3. divisjon.

Alta fikk spille andre omgang med en mann mer etter at Lyngen-spiller Joakim E. Nilsen fikk sitt første gule kort tre minutter ut i kampen og sitt andre fem minutter før pause. Rapportene fra Lyngen sier at han ble litt vel "hæit i toppen" til tross for snøværet som hang over stadion.

- Jeg synes de var vel overtente i første omgang. Det haglet med gule kort og jeg er veldig glad vi kom oss helberget gjennom dette. Så all ære til våre spillere som klarte å holde fokus, sier Repvik.Debuterte fra start

18-åringen Andreas Løvland kom til Alta fra nettopp Lyngen/Karnes før året sesong og debuterte i Alta-drakten på sin gamle hjemmebane.

Alta startet med følgende lag: Lukasz Jarosinski - Jacob Nilsson, Jesper Törnqvist, Mate Dujilo, Markus Rolandsen - Andreas Løvland, Christian Reginiussen, Aleksander Solberg - Martin Norbye, Magnus Nikolaisen, Svein Ove Thomassen.

Tromsø slo Porsanger 2-0 i Lakselv. Tippeligalaget ledet 1-0 til pause etter scoring av Vadsø-gutten Steffen Nystrøm. Øksfjordingen Magnus Andersen startet kampen på benken, men byttet plass med Thomas Kind Bendiksen da lagene kom ut etter pause. 53 minutter ut i kampen var Nystrøm igjen frampå og doblet TIL-ledelsen.

Vegard Braaten startet kampen for Bodø/Glimt borte mot Tverlandet, men ble byttet ut i pausen etter å ha sendt Glimt i tomåsledelse like før halv tid. Da kampen var over sto det 0-5 på måltavla.

Alta-gutten Andreas Granerud og Notodden slo Urædd hele 9-0 på bortebane.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Alta IF fotball