Magne Ek"/>

Brekke legger opp

Jan Egil Brekke hylles for en lang karriere etter at han offentliggjorde på Facebook at han er ferdig med toppfotballen.

  Foto: Frank Rune Isaksen

Alta IF fotball

- En gang må det ta slutt og jeg har bestemt meg for at tiden er inne. Samtidig har klubben en stram økonomi og er avhengig av å få inn to nye midtstoppere og en keeper. Derfor vil de vente litt med å signere flere spillere før de vet hva de må ut med for å sikre seg de spillerne de er helt avhengige av, sier Jan Egil Brekke (37) til Altaposten rett før julemiddagen inntas.

Brekke startet sin profesjonelle karriere i 1994 da han gikk fra Nordlys til Bodø/Glimt og har etter det blant annet flere sesonger i tippeligaklubben Tromsø IL før han de siste årene har spilt i Alta IF.

- Du kommer til å bli savnet, skriver lagkamerat Jacob Nilsson på Brekkes Facebook-profil.

Flere av hans gamle lagkamerater i både Alta IF og tidligere klubber har sendt han en hilsen etter at han offentliggjorde sitt valg på Facebook.

Også supportere og andre venner har kommentert hans statusmelding.

- En av Nord-Norges største fotballspillere trer av. Du kan se tilbake på en flott karriere, skriver en av dem før Brekke takker for beskrivelsen.Oldboysfotball

Også tidligere Alta-spiller Øyvind Pedersen har kommentert på Facebook.

- Greit å legge skoene på hylla etter ei så lang og god karriere. Oldboystrim neste, skriver Pedersen.

- Ja det er jo greit samtidig som det er litt vemodig. Men ser fram til oldboystrim etter jul, svarer Brekke.

Og trolig blir det heller ikke spill i lavere divisjoner.

- Nei, jeg tror nok ikke jeg blir å spille i lavere divisjoner. Hvert fall ikke slik det ser ut nå, sier Brekke til Altaposten.

Det betyr at det blir mer familieliv på 37-åringen som ble pappa for andre gang 31. august i år.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Alta IF fotball