Magne Ek"/>

Vil ha folket som eiere

Aksjesalget til Alta IF nærmer seg to millioner kroner. Nå skal det gjøres en innsats for å få folket med på eiersiden.
Alta IF fotball

Klubben lærer nå opp egne selgere som skal ut å tilby folk eierskap i Alta IFs nystiftede aksjeselskap som skal ta seg av toppfotballsatsingen.

- Å kjøpe aksjer i klubben handler om å bidra til at klubben blir mer solid. Og det handler ikke minst om muligheten til å bli medeier i en toppfotballklubb, sier Bernt Berg som sammen med Jørn Helge Pedersen er blant de som jobber med å selge aksjer til mer profesjonelle aktører.

Med seg har de fått blant andre Jan Hanssen, Tor Bjørnar Henriksen og Bjørn Inge Andreassen som skal jobbe mot personmarkedet. Onsdag i neste uke skal det holdes kurs hvor et større salgskorps skal lærers opp.Godt i gang

Klubben har i flere måneder jobbet med aksjekapitalen, men salgskorpset har vært for lite og større aksjonærer har derfor vært prioritert.

- Vi er allerede i gang og det vil være mulig å gjøre bestilling av aksjer på mandagens kamp mot Asker, sier Tor Bjørnar Henriksen.

En av forutsetningene for selskapet er å skille toppfotballen ut fra resten av klubben. Men det blir ingen skilsmisse bortsett fra juridisk sett.

- Siden aksjeselskapet overtar toppfotballen blir ikke aldersbestemt avdeling belastet for det som skjer i selskapet. Derfor er det samtidig en trygghet for aldersbestemt at selskapet stiftes, sier Jan Hanssen.Friskt mål

Mange privatpersoner har allerede kjøpt aksjer i selskapet. Enkelt har handlet for opp mot 10.000, men minimumsgrensen er 500 kroner.

Selgerne av folkeaksjen setter nå et friskt mål.

- Vi har drevet litt høyttenkning og kommet fram til at det bør være mulig å selge folkeaksjer for til sammen en halv million. Men klarer vi 300.000 er vi fornøyd med det også, sier Henriksen som sammen med resten av initiativtakerne håper folk vil bidra.

- Som medeier i toppfotballsatsingen til Alta IF har man medbestemmelsesrett og kan dermed være med å påvirke retningen klubben skal gå. Jeg håper supportere og alle fotballinteresserte er villige til å bidra for at vi skal kunne satse på toppfotball i Finnmark, avslutter Tor Bjørnar Henriksen.

Målet totalt er å få på plass en aksjekapital på minimum fem millioner. Over halvannen million er på konto.

- Vi ønsker lokal tilhørighet i bunnen og har derfor konsentrert oss om det hjemlige markedet. Når vi har passert to millioner kroner starter vi jobben mot investorer i resten av landet, sa styreleder Rita Amundsen til A-sporten torsdag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Alta IF fotball