Magne Ek"/>

Tonje for Norge

To spillere på Alta IFs damelag har denne sesongen spilt landskamper. Nå får også Tonje Pedersen (15) sin debut.

Det er absolutt ikke tilfeldig at Tonje blir plukket ut.

Alta-trener Rune Repvik
Alta IF fotball

Kristine K. Hagen spilte J17-landskamp i vinter og Therese Berg har spilt flere kamper på J16-landslaget i sommer. Nå er det Tonje Pedersen sin tur.

Hun var på landslagssamling i fjor høst, men nå er Pedersen tatt ut i troppen som skal møte Sverige i to treningskamper. Dermed vil 15-åringen få sin første obligatoriske kamp med flagget på brystet.

– Det er artig. Jeg hadde et håp om å bli tatt ut, men det er likevel en overraskelse når beskjeden kommer, sier Pedersen som har startet de to siste kampene for Alta i 1. divisjon.

– Det har vært litt skummelt, men det er artig at Rune stoler såpass på meg at jeg får starte. Jeg fikk tillit mot Larvik og det gikk ganske bra. Det var sikkert årsaken til at jeg startet også mot Orkla. Hva som skjer i morgen vet jeg ikke, men jeg håper jeg får starte, sier Pedersen som i dag reiser til Voss sammen med lagvenninnene.

Kampene mot Sverige spilles i Salangen 2. oktober og i Tromsø to dager senere.

– Nytt bevis

Altas dametrener er blitt godt vant til å sende spillere på landslagssamling. At nettopp Pedersen nå er tatt ut mener han ikke er tilfeldig.

– Tonje har tatt store steg i løpet av sesongen. Borte mot Larvik var hun kanskje vår beste spiller, sier Repvik og forteller om en meget seriøs spiller.

– Hun jobber hardt og driver sporten sin på en seriøs måte. Hun er villig til å ta tak i de små tingene som utvikler henne videre. At hun er tatt ut er absolutt ikke tilfeldig.

Uttaket er et nytt bevis på at det skjer mye bra i Finnmark.

– Og det er et nytt bevis for andre spillere i fylket at det er mulig. Men det er som sagt ikke tilfeldig at Tonje blir plukket ut. For man må trene hardt hver dag og være seriøs idrettsutøver for å komme så langt, og det er hun, sier Repvik.

Tar vi med herrespiller Håvard Nome, som spilte for G18-landslaget i mai, blir Tonje Pedersen Alta IFs fjerde landslagsspiller denne sesongen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Alta IF fotball