Magne Ek"/>

Haugli-perle sendte stemningen til himmels

Jan Tommy Haugli klistret ballen i krysset og Alta knuste Bryne.
Alta IF fotball

Se bilder fra kampen her

Etter at Martin Norbye sendte Alta i ledelsen før pause utliknet Bryne fem minutter ut i andre omgang. Thomas Andersen headet inn 2-1 bare tre minutter senere.

Men så var det tid for Jan Tommy Hauglis skuddfot. Han ladet på 25 meter og klinte ballen i krysset bak en sjanseløs Roger Eskeland i Bryne-målet.

I det 86. minutt tabber Vegard Landro seg ut som sistemann og lar Altas innbytter Aldin Softic komme alene med Bryne-keeperen og fastsette sluttresultatet til 4-1.

Alta har dermed tatt sju poeng på tre kamper den siste uka og innehar 10. plassen på tabellen, kun tre poeng bak HamKam som ligger på tredjeplass.

- Vi har tatt betydelige steg den siste tiden. Og jeg er veldig glad for at vi nå også klarte å prestere på hjemmebane, sa en lettet og glad Alta-trener Aasmund Bjørkan etter kampen.

Ny tillit

Alta-treneren valgte å stille med samme mannskap som slo Nybergsund 2-1 på bortebane torsdag.

Disse startet kampen for Alta: Mikko Vilmunen - Martin Overvik, Thomas Braaten, Jay Needham, Thomas Andersen - Magnus Andersen, Aziz Idris, Christian Reginiussen - Martin Norbye, Vegard Braaten, Jan Tommy Haugli.

Det betyr at Jan Egil Brekke, som var suspendert sist, også i dag måtte overlate kapteinsbindet til Jay Needham. Brekke startet på benken sammen med Aldin Softic, Nicolai Misje, Yaw Ihle Amankwah, Rune Berger, Vidar Nogva og Eivind Dahl Ringard. En sterkere benk enn det har vi neppe sett tidligere i klubbens historie.

- Vi kunne ikke sette ut de spillerne som gjorde en meget god jobb borte mot Nybergsund på torsdag, forklarte Bjørkan.

Brekke, Softic og Misje kom innpå i andre omgang.

Se bilder fra kampen her

Kampfakta

Alta - Bryne 4-1 (1-0)

1-0 Martin Norbye (8)

1-1 Kai Ove Stokkeland (50)

2-1 Thomas Andersen (53)

3-1 Jan Tommy Haugli (61)

4-1 Aldin Softic (86)

Rødt kort: Tommy Eide Møster, Bryne

Dommer: Trygve Kjensli, Oslo

Tilskuere: 650

Se bilder fra kampen her

Relaterte saker:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Alta IF fotball