De tre gode vennene Manny, den store hårete mammuten, Sid det lille dovendyret og Diego den snille sabeltigeren fra filmen Istid er tilbake igjen, og nå tar det helt av.

I det forrige eventyret om vennene våre flyktet de fra istiden, nå er problemet at all isen holder på å smelte. Denne gangen må dyrene flykte fra en flom som kommer av issmeltingen.

Forvirret mammut

Oppi alt dette tror Manny at han er den siste mammuten som er igjen i hele verden, men han gir ikke opp håpet, og leter etter flere mammuter. Etter hvert treffer han på Ellie, en skjønn hun-mammut med akkurat stor nok rumpe. Manny faller selvfølgelig for henne med en gang.

Ellie har to hyperaktive brødre, Crash og Eddie. De er pungrotter, og Ellie tror hun også er det. Dette får Manny slite med, og prøver å forklare Ellie at de kan være de siste eksisterende mammutene.

Men til tross for problemene til Manny kommer vannet, og da haster det å komme seg unna. For det er ikke bare vannmassene som truer våre venner.

Nøttejakt

I Istid 2 møter vi selvfølgelig også Scrat, den lille uheldige, ekornrotta. Han er blitt litt tøffere, men er fortsatt på jakt etter den kjære nøtta si.

Det er også Scrat, som sammen med Sid, er det morsomste med filmen, synes vi. Scrat er morsom på grunn av alt det pussige han gjør i jakten på nøtta, mens Sid er morsom mest på grunn av det han sier.

Like morsom

Istid 2 er egentlig en ganske god oppfølgerfilm. Selv om det er en oppfølger, er den faktisk minst like morsom som originalfilmen Istid. Derfor er det ikke vanskelig å anbefale filmen til de som syntes den første var tøff og morsom.

Er det noe som trekker ned, så er det enkelte litt flate perioder på midten, hvor det ble noe kjedelig til tider. Men både begynnelsen og slutten av filmen var både morsom og spennende, og takket være dovendyret Sid var også midten verdt å få se.