Førstkommende helg står uten tvil i kulturens tegn. Samtidig med at det er store arrangement i Finnmarkshallen i forbindelse med 10-årsjubileet, skjer det svært mye også ellers. Juletrær skal tennes, CD-plater slippes mens to kirkekonserter og revy gjør sitt for å fylle kalenderen til bristepunktet.

Mens mange av de arrangementene fokuserer på de mer voksne, er det stort sett ungdommen som står i sentrum i Finnmarkshallen lørdag.

1.000 porsjoner grøt

Egentlig fylte Finnmarkshallen 10 år i vår, men da var det så mye som skjedde at det ikke var tid til noen stor feiring. Nå satser imidlertid hallsjef Tommy Hæggernæs på en skikkelig ungdomsfest.

– Det kommer til å bli kjempeartig. Jeg vet ikke helt hvordan alt skal løses, men det kommer til å myldre her, sier han.

I hallen kommer det tre scener det blant annet blir danseoppvisning og band-kamp. Samtidig som dette pågår er det fotballturnering for småjenter og smågutter og lillejenter og lillegutter. Det nye friidrettsdekket skal også prøves ut der de som vil kan sjekke hvor raskt de løper, målt med presisjonsinstrumenter.

Hvis noen skulle finne på å bli sulten i løpet av dagen (det hele varer fra 12.00 til 22.00), blir det grøt. Ikke mindre enn 1.000 porsjoner skal serveres, men hvor det hele skal kokes til er ennå ikke klart.

– Egentlig ville vi bruke kommunens storkjøkken, men det er opptatt, så nå vet vi ikke helt, sier Hæggernæs som likevel regner med å finne en løsning.

Fotballtennis

Mens det er de minste som skal spille fotball, vil det for de litt eldre bli fotballtennisturnering. Det rigges opp seks-sju baner, og vinnerne vil få pizza som belønning.

De som vil ta en pause fra all aktiviteten og konsertene kan gjøre det siden det samtidig holdes LAN i Finnmarkshallen. Spillet som gjelder er Counter Strike, og finalen skal etter planen gå på storskjerm i hallen.

– Det blir en utfordring å få alt på plass når tre scener skal ha lyd og lysrigg sammen med alt det andre. Heldigvis har vi god hjelp.

Noen av de som hjelper til er Alta IFs fjerdedivisjonsgruppe.

– De skal blant annet være nisser, sier Hæggernæs.

Rock-kamp

For første gang i Alta skal det arrangeres band-kamp i Finnmarkshallen lørdag. Her møtes to band som spiller hver sin sang. Hvordan det hele ender, og om noen vinner til slutt, er ikke helt sikkert. Men, med band som Cyanide, Drive og Black Betong på scenen kan det nok gå hardt for seg.

– Det er fremdeles mulig for folk å melde seg på flere av arrangementene. De som vil spille fotball, være med på bandkamp eller LAN kan sende SMS til Huset på telefon 90081680, sier Hæggernæs som har jobbet med hallen de siste fem årene.

Siden han kom har hallen blitt brukt mest til sport, men også til mange andre ulike formål. Flere trossamfunn har hatt samling i hallen, han har sett Melodi Grand Prix på nært hold og kronprinsesse Märtha Louise, dansegallaer og Tufte I.L har alle besøkt hallen som nå er 10 år.

GLAD JUBILANT: Sjef for Finnmarkshallen, Tommy Hæggernæs, har tilbud for ungdommen i helga. Hvis noen litt eldre vil være med, kan de jo for eksempel delta på LAN og spille Counter Strike, foreslår hallsjefen. Foto: Tom Skoglund