Game of Thrones-stjerne skal bidra til å løfte samisk film

– Vi håper dette skal gi enda flere og større filmprosjekter i Kautokeino også.

Nylig ble avtalen med Arctic Indigenous Film Fund signert. Fra venstre ambassadører Nikolaj Coster-Waldau, Nukâka Coster-Waldau, Baltasar Kormákur, AIFF-styremedlem Anne Lajla Utsi og AIFF-styreleder Kuupik V. Kleist.  Foto: AIFF press photo / Nuuk International Film Festival

kultur

Det internasjonale samiske filminstitutt har inngått et samarbeid med den kjente danske stjerneskuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, som blant annet har spilt i «Game of Thrones», samt den grønlandske sangeren Nukâka Coster-Waldau og den islandske skuespilleren Baltasar Kormákur. Målet er at disse tre skal være ambassadører, som skal bidra å markedsføre og skape flere filmprosjekt i arktiske strøk med fokus på urfolksproduksjoner.