– Hun får meg og alle barna i så godt humør

9-åringen Lisabet, som er dramaelev på kulturskolen, synes dramalæreren sin sprer så mye glede og godt humør.

Tove Pettersen ble svært glad da Lisabet Strand Kvale (9) troppet opp med en av Altapostens julestjerner.   Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Mandag formiddag troppet hun opp hos Tove Pettersen med Altapostens julestjerne. Tove ble rørt til tårer over den fine gesten.

– Fortjent

– Oi oi, dette er jo bare helt fantastisk, tusen, tusen takk, takker Tove, som gir 9-åringen en stor bamseklem.

Lisabet er en av 16 barn i den ene teatergruppa som Tove Pettersen har i kulturskolens regi.

– Tove er en person som alle oss barna i teatergruppa setter stor pris på, og derfor fortjener hun virkelig en av julestjernene, forklarer Lisabet Strand Kvale når hun overrekker blomsten.

Sprer glede

Pettersen kjenner mange fra Nordlysrevyen og andre teatersammenhenger, samt det storstilte kulturprosjektet «Livet på Halddetoppen» som de siste årene har gått av stabelen på Haldde. Hun sier den vakre julepåkjønnelsen skal få hedersplassen i stua denne julen.

– Jeg skal ha godt synlig, slik at jeg kan tenke på alle barna – og på Lisabet, smiler dramalæreren.

– Tove er en person som alltid gjør oss glade og trygge, sier Lisabet.   Foto: Reiulf Grønnevik

Lisabet skyter inn at Tove alltid får henne i godt humør, og at det er en av flere grunner til at hun ville at Tove skulle på julestjerne.

– Når jeg kommer på øving, og jeg for eksempel er i dårlig humør, så blir alltid humøret på topp etter at jeg har snakket litt med Tove. Hun får faktisk alle i godt humør, og gir alltid mye av seg selv. I tillegg er hun veldig snill. Hun er også flink til å motivere oss og legger hele sjela i arbeidet med oss.

– Viktig å se alle

Pettersen takker for godordene og forklarer at hun synes det er viktig å se hvert eneste barn.

– Jeg har om lag 40 elever per uke og det er 16 stykker i gruppa hvor Lisabet er elev. For meg er det viktig at alle barna blir både sett og hørt. Hos oss, i teatergruppa bruker jeg å si at ingen må sitte på benken. Alle kan og vil få delta med sine bidrag og talent, forklarer Pettersen.

Det nikker 9-åringen samtykkende til.

– Hvis flere ønsker samme rolle så bruker Tove å lage loddtrekning. Da blir det veldig rettferdig, sier 9-åringen, mens hun får en klemmen av Tove, som må tørke nok en liten gledeståre.

Håper på bedre år

Det har naturlig nok, med koronaens inntog vært få forestillinger i år, og Tove påpeker at kulturskolens dramaelever håper å komme sterkere tilbake i 2021.

– Barna har hatt en liten juleforestilling for foreldrene og vi hadde håpet å gjennomføre et show for flere, men koronaen satte dessverre en stopper for de planene. I år skulle vi også ha ansvaret for Borealis-showet som ungene hadde gledet seg til. Vi satser og håper på at 2021 blir et bedre år, avrunder Pettersen.