Viser fram tre sider ved Altasaken

– Vi oppfordrer de som har tid om å komme innom.

Illustrasjonsfoto   Foto: Helge Sunde

kultur

Vandreutstillingen om Altasaken åpner for publikum i Kautokeino mandag kveld. Anne Marie Siri i arrangørgruppa håper så mange som mulig benytter muligheten til å stikke innom.

Tre i en

– Grunnet smitteregler så kan vi kun ta imot 50 personer. Men vi oppfordrer de som har tid om å komme innom, sier Siri.

– Hva viser utstillingen?

– Dette er tre utstillinger i ett. Den ene delen er laget av NVE som viser utbygginga av demningen og om striden om denne. Del to er lager av justismuseet som handler om sivil ulydighet med utgangspunkt i Altasaken. I tillegg har naturbruksorganisasjonen i Kautokeino en egen avdeling som viser sin side av saken.

Foredrag og sang

Det hele åpner klokken 18 på kulturhuset.

– Det er flere som også skal ha noen foredrag. Blant annet Svein Lund. Russeelevene skal ha kafè med salg av kaker og kaffe, samt at et kor kommer innom. De skal synge sanger fra denne perioden. Vi ser fram til en spennende åpning. Hvis det kommer fler enn 50 personer så må vi dessverre si stopp, men kom gjerne, så ser vi på dette, sier Siri som sier de kommer til å følge alle smittevernreglene som pr dags dato råder.