Rigger til fest i Langfjord: – Fantastisk av Bremnes

Lars Bremnes blir det store trekkplasteret under Langfjorddagan – og er ikke snauere enn at han sørger for en ekstra-konsert som koronaservice.

Lars Bremnes (bildet) spiller både klokken 19 og 21 neste lørdag, sammen med Langfjords store sønn Øystein Myrvoll und  Foto: Pressebilde

kultur

Langfjorddagan 2020 innledes med norsksamisk gudstjeneste i kirka på Sopnes kommende søndag, før det går slag i slag påfølgende uke. Vise- og popsnekrer Lars Bremnes tar turen nordover sammen med langfjordingen Øystein Myrvoll på tangenter, og skal avrunde det hele lørdag 25. juli.

Øystein Myrvoll opptrer med Bremnes.   Foto: Privat

Tar to runder

På grunn av korona-kravene om avstand, kan ikke samfunnshuset ikke fylles tett med folk. Dermed gir Bremnes to konserter samme kveld, både klokken 19 og 21.

– Det er fantastisk! Vi ønsker så mange velkommen som vi kan tillate oss å ta i mot, og gleder oss til hele uka og ikke minst til høydepunktet med Lars Bremnes og langfjording Øystein Myrvoll, hilser styreleder Randi Emaus ved Langfjord samfunnshus, som er vertskap for festivalen sammen med lag og foreninger i bygda.

– Vi legger jo ikke skjul på at vi er stolte av Øystein her ute, forklarer Emaus.

Smittevern på alvor

Da myndighetene kunngjorde at det var lov å ha 200 deltakere pr. arrangement, begynte de å planlegge Langfjorddagan.

– Selvsagt må vi overholde koronatiltakene. Særlig 1-meteren og god håndhygiene. Samfunnshuset har fått oppmontert en egen håndvaskrenne, og likeså antibac-punkter og plexiglass der det behøves. Enkelte arrangement som før har vært inne, finner nå sted ute, som f. eks. markedet fredag den 24.juli. Dette holdes utenfor samfunnshuset, mens bare kaffeserveringa skjer innomhus hvor det blir god avstand mellom bordene, forklarer Emaus.

Idylliske Langfjord er pyntet til fest av naturens egen fargeprakt. Søndag går startskuddet for Langfjorddagan.   Foto: Åshild Søderholm

Langfjord inviterer til mange aktiviteter, blant annet:

  • Familiedag- og fiskekonkurranse på moloen
  • Sykkelritt
  • Åpen gård
  • Fjelltur til Kåvendalen
  • Kuskitbingo

Jubileet

At det i år er 75 år siden krigen, glemmes heller ikke under Langfjorddagan.

– Vi skal vise Nord-Troms museum sin spennende film, «Vi evakuere ikke! Huleboerne i Jøkelfjord og deres fortellinger». Tidsvitner som er med i filmen, vil være til stede. Neste dag blir det tur i det grønne til enkelte krigstufter i Langfjordbotn, opplyser arrangøren.

Randi Emaus er opptatt av det sosiale og samholdet,

– Sommer-Langfjord betyr trivelig sameksistens mellom de fastboende langfjordingene og reindriftsfamiliene, som har sine sommerboplasser i bygda. Alle er med på Langfjorddagan. Lassokast-konkurransen er en stor publikumsattraksjon, og bidos med førsteklasses kjøtt pluss hjemmebakt hvetebrød dertil. Kort sagt, en kulinarisk nytelse for hele bygda, sier hun.